Alle 645.000 voertuigen van de Amerikaanse overheid worden elektrisch

De stijlbreuk van de nieuwe president met zijn voorganger kon niet groter zijn…
  • Troubleyn  Bert Troubleyn Bert
  • 27 januari 2021
  • Elektrisch

Kersvers ingezworen Amerikaans president Joe Biden heeft aangekondigd dat alle voertuigen van de federale overheid van zijn land elektrisch moet worden én in Amerika geproduceerd moeten zijn. Volgens het jongste ‘Federal Fleet Report’ (rapport over het wagenpark van de federale overheid) heeft de regering vandaag 645.000 voertuigen: 245.000 burgerwagens, 173 militaire voertuigen en 225.000 postwagens.

Hoe snel Biden de hele vloot wil omturnen, is nog niet gekend. Het gaat voorlopig om een intentieverklaring. Vermoedelijk zal het bestaande wagenpark gewoon blijven rondrijden, maar telkens een ‘fossiel’ voertuig afgeschreven is, zal het waarschijnlijk door een elektrisch voertuig worden vervangen. Op de lange termijn moet dit de Amerikaanse overheid een fortuin aan brandstofkosten helpen besparen.

En door de nieuwe eis dat alle federale voertuigen in de VS gebouwd moeten zijn, wordt bovendien de plaatselijke werkgelegenheid aangezwengeld. Het contrast van deze beslissing met het bestuur van de vorige Amerikaanse president Donald Trump is zeer groot. Trump heeft namelijk de uitstootnormen voor voertuigen met een verbrandingsmotor gevoelig afgezwakt en maakte op het eind van zijn ambstermijn vele terreinen in beschermd natuurgebied beschikbaar voor olieboringen.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Troubleyn  Bert
Over de auteur: Troubleyn Bert Bert Troubleyn kreeg de liefde voor de auto door zijn moeder ingelepeld. Hij is vooral geboeid door technologische innovatie en door de feiten achter de hypes.
Dat uit zich in een garage waar een hedendaagse elektrische auto broederlijk naast een BMW 8-Reeks uit 1992 staat.
Foto's ©: Ford.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Ford Mustang: twee speciale versies in Europa voor 60ste verjaardag

Ford Mustang: twee speciale versies in Europa voor 60ste verjaardag

Om de 60ste verjaardag van de Mustang te vieren, kondigt Ford twee nieuwe speciale versies aan voor de Europese markt. Maar ook de Mustang GTD komt onze kant op!

De nieuwe BMW X3 warmt zich op

De nieuwe BMW X3 warmt zich op

BMW laat ons watertanden met enkele foto's en details over zijn nieuwe SUV X3, die al binnen enkele weken officieel wordt voorgesteld.

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Na hem eerst te hebben gespot bij Mercedes, lijkt de volledig elektrische tegenhanger van de C-Klasse nu zijn wintertests te ondergaan.

Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

De Nissan Qashqai krijgt een facelift voor 2024. De compacte SUV geniet van nieuwe technologie en een sterk vernieuwd design, dat zijn inspiratie haalt bij de oude Japanse krijgers.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km