Alpine Alpenglow verkent de toekomst van verbrandingsmotoren

De concept car van het Franse merk gebruikt een verbrandingsmotor op waterstof in een hybride configuratie.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 14 oktober 2022
  • Toekomst

Het is geen geheim: Alpine gaat zich concentreren op elektrische auto’s, net als de volledige autosector trouwens. Maar toch lijkt het rijk van de verbrandingsmotor nog niet helemaal voorbij. Voor sommige toepassingen zijn verbrandingsmotoren aangewezen die gebruikmaken van waterstof als brandstof, in plaats van het gas via een brandstofcel om te zetten in elektriciteit voor elektromotoren.

Hybride supercar

De grote Japanse merken onderzoeken die piste, en Porsche en Yamaha werken zelfs aan V8-motoren op waterstof. Nu lijkt ook Alpine een toekomst te zien in die richting, tenminste toch voor de motorsport. De Alpenglow concept, die het Franse sportieve merk van de Renault-groep voorstelt op het Salon van Parijs, is immers uitgerust met een waterstof-verbrandingsmotor die bijgestaan wordt door een elektromotor. Als een hybride, maar dan met enkel waterdamp als uitlaatgas. Meer info over het vermogen en de prestaties ontbreken weliswaar.

En dan is er nog het design. Volgens Alpine-CEO Laurent Rossi “hint het krachtige en weelderige design naar hoe de auto’s van Alpine er binnenkort uitzien en naar de visie voor motorsport in de toekomst.” Dat we een extreme hypercar als deze van Alpine ooit op de weg zullen zien, is zo goed als uitgesloten, maar in het endurance-racen ongetwijfeld wel. En misschien banen enkele designelementen wel hun weg naar de productiemodellen van het merk.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Alpine? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Alpine-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Alpine.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

De gloednieuwe Performance-versie van de Tesla Model 3 levert 460 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in 3,1 seconden, met nog steeds 528 km autonomie.

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

De nieuwste evolutie van Volkswagens infotainmentsysteem is meer dan enkel een groter scherm. Dankzij MIB4 heb je nu de kracht en kennis van AI binnen handbereik dankzij een eenvoudig stemcommando.

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km