Aprilgrap: de datingapplicatie van MINI

  • Terlaeken Laura
  • 03 april 2013
Gisteren was het één april. Traditiegetrouw bereiken ons verschillende grappen die je echt enkel op die eerste april te horen krijgt. Autoconstructeur MINI kwam verrassend uit de hoek, met een datingfunctie die je koppelt aan andere MINI-bestuurders met een matching rijgedrag. Eerlijk, zou jij ‘m gebruiken, die zogezegde nieuwe Connect Us-app van MINI? Oké, het speelt in op de trend om tegenwoordig alles geïntegreerd te maken, denk daarbij maar aan de paraplu die je al even in de portieren van de Rolls-Royce kan vinden. Toch stel ik me vragen bij de doeltreffendheid van zoiets als een datingapp op het dashboard van je wagen. Volgens het persbericht zou de app jouw rijgedrag, of met andere woorden hoe jij de motor, het stuur en de remmen hanteert, afstemmen op het gedrag van andere MINI-weggebruikers. Vreemd, maar goed gevonden? Ook al is het een aprilgrap, het heeft me tot nadenken gestemd. Bestaan koppels vaak uit twee mensen met hetzelfde rijgedrag? Het antwoord daarop is kort en bondig: nee. Hoe vaak ik koppels al niet heb zien en horen ruziemaken in de wagen over het rijgedrag van de ene naar de andere toe, kan ik vermoedelijk al niet meer op één hand tellen. Het is nu eenmaal een ongeschreven wet, partners hebben graag en veel commentaar op elkaars rij-, parkeer-, remgedrag of hoffelijkheid in het verkeer. Denk maar eens aan je eigen omgeving. Hebben jij en je partner hetzelfde rijgedrag? Het antwoord zal hoogstwaarschijnlijk negatief zijn. Maakt dat een relatie niet net dat tikkeltje boeiender? Want, ach, geef nu toe, een hoog oplopende ruzie in de wagen gevolgd door een goedmaker onder de vorm van een passionele kus hoort er toch bij? En als dat dan niet zo is, tja, dan maar hopen dat MINI het wel degelijk meent met deze app. Wie weet komt er dan wel binnenkort geen tweede MINI voor je deur te staan?

Meer lezen over:

Over de auteur: Terlaeken Laura

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

De Nissan Qashqai krijgt een facelift voor 2024. De compacte SUV geniet van nieuwe technologie en een sterk vernieuwd design, dat zijn inspiratie haalt bij de oude Japanse krijgers.

De Alfa Romeo Milano is niet meer. Leve de Alfa Romeo Junior!

De Alfa Romeo Milano is niet meer. Leve de Alfa Romeo Junior!

De Italiaanse regering had het niet zo voor het idee dat Alfa Romeo de naam van de hoofdstad van Lombardije zou gebruiken voor zijn compacte SUV.

Maserati GranCabrio Folgore: volledig elektrische cabrio

Maserati GranCabrio Folgore: volledig elektrische cabrio

Na eerst de versie met de Nettuno-V6 te hebben onthuld, is de Maserati GranCabrio er nu ook als volledig elektrische Folgore.

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Na hem eerst te hebben gespot bij Mercedes, lijkt de volledig elektrische tegenhanger van de C-Klasse nu zijn wintertests te ondergaan.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km