Asterix krijgt een concept car die ontwikkeld is door Citroën

Of eerder een ‘Concept Char’, Frans voor tank of strijdwagen, die te zien is in de nieuwe film ‘Asterix & Obelix in het Middenrijk’.

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 15 december 2022
  • Divers

De film ‘Asterix & Obelix in het Middenrijk’ zal vanaf 1 februari in de cinema te zien zijn. Voor de uitwerking van de Franse blockbuster ontstond een originele samenwerking tussen de producent van de film en Citroën. Het merk met de ‘double chevrons’ in zijn logo heeft een ‘Concept Char’, een woordspeling met het Franse woord voor tank of strijdwagen, ontwikkeld voor de opnames. De ontwerpers van de Franse autobouwer zijn er drie maanden mee bezig geweest...

De meest oplettenden hadden het natuurlijk al gezien: dit ding is niets meer of minder dan een knipoog naar de mythische 2 CV, een model dat samen met de originele DS de geschiedenis van Citroën perfect belichaamt. Naast de zeer herkenbare achtersteven van de beroemde stadswagen hebben de ontwerpers van het merk gekozen voor een vering uit everzwijnenblaas, een massief eikenhouten koetswerk, koplampen gemaakt van Gallische helmen met vuurvliegjes en wielen in de vorm van schilden met daarop het Citroën-logo.


De 'Concept Char' is verschillende keren te zien in de film, onder andere wanneer de twee helden zich klaarmaken om hun dorp te verlaten om naar China te trekken. Net als Q in de James Bond-films stelt Hoefnix aan Obelix zijn nieuwe vervoermiddel voor en de duizend en één technologische mogelijkheden die het biedt. De kers op de taart: de 'Concept Char' wordt natuurlijk getrokken door... twee paarden, of 'deux chevaux' in het Frans...Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Stellantis.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Polestar 2 BST Edition 230: exclusief bisnummer

Polestar 2 BST Edition 230: exclusief bisnummer

Polestar brengt opnieuw een gelimiteerde BST Edition-sportversie uit van zijn elektrische berline Polestar 2, die onlangs een facelift kreeg.

Scoop: Renault Scénic E-Tech, de elektrische renaissance

Scoop: Renault Scénic E-Tech, de elektrische renaissance

De vroeger erg populaire compacte gezinswagen van Renault ondergaat binnenkort een elektrische transformatie.

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

In plaats van een ‘echte’ camper te moeten kopen, kan je ook tijdelijk de nodige accessoires in een op maat gemaakte module voor je auto aanschaffen. Zoals met de QUQUQ Busbox-4, speciaal gemaakt voor de meest lifestylegeoriënteerde EV van het moment: de VW ID. Buzz!

Dodge Challenger SRT Demon 170: de ultieme musclecar

Dodge Challenger SRT Demon 170: de ultieme musclecar

De nieuwe Demon levert maar liefst 1.025 pk en kan dankzij speciale slicks de 100 km/u in minder dan 2 seconden bereiken!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 56.181
2021
1.500 km