Aston Martin ziet het groots met zijn nieuwe DB

Dit nieuwe lid van de DB-familie van Aston Martin moet het segment van de Grand Tourers opnieuw definiëren. Deze (vermoedelijke) DB12 wordt officieel voorgesteld op 24 mei.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 15 mei 2023
  • Toekomst

Aston Martin heeft de eerste officiële beelden van zijn toekomstige DB gepubliceerd. Een model dat vorig jaar al werd betrapt door onze spionagefotografen tijdens testwerk, maar dat dus binnen enkele dagen zijn camouflagepak uittrekt. Het luxemerk zet alvast 24 mei in de agenda om dit nieuwe lid van de DB-familie voor te stellen, een familie die 75 jaar geleden werd gelanceerd. De naam van het nieuwe model is nog niet bekend, maar er gaan geruchten dat het om de DB12 gaat, als opvolger van de huidige DB11.

Klassiek koetswerkdesign

Het exterieur van deze nieuwe DB blijft alvast trouw aan de look van de DB11, die in 2016 op de markt kwam. Op de eerste beelden zien we echter meer uitgewerkte lichtblokken en een meer gespierde motorkap.

Volledig nieuw interieur

Maar het is vooral in het interieur waar deze nieuwe DB het meest zal veranderen. Op deze foto zien we dan ook een zeer moderne middenconsole, met een extra aanraakscherm en nieuwe schakelaars voor de motor en de versnellingsbak.

Nog even geduld alvorens we alles te weten komen over deze nieuwe DB. Inclusief zijn motorisaties, die minstens 8 of 12 cilinders zouden moeten krijgen, alvorens een waarschijnlijke elektrische versie in 2025.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via mail:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Scoop: de Skoda Superb betrapt in Oostenrijk

Scoop: de Skoda Superb betrapt in Oostenrijk

Terwijl onze spionnen de berline ‘in zijn eentje’ konden fotograferen in de Oostenrijkse Alpen, was de Combi breakuitvoering er niet alleen...

De nieuwe Rolls-Royce Cullinan Blue Shadow put inspiratie uit… de ruimte!

De nieuwe Rolls-Royce Cullinan Blue Shadow put inspiratie uit… de ruimte!

Slechts 62 exemplaren zullen geassembleerd worden.

Lexus LBX: hybride compacte premium-SUV

Lexus LBX: hybride compacte premium-SUV

Ondanks zijn compacte afmetingen, met een lengte van 4,2 meter, belooft Lexus dat je ook bij zijn nieuwe instap-SUV alle raffinement mag verwachten dat eigen is aan het merk.

Win een exclusieve, onvergetelijke off-road dag!

Win een exclusieve, onvergetelijke off-road dag!

Wij nodigen je graag uit voor een unieke, avontuurlijke dag met de nieuwe Ford Ranger en Ford Bronco!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 25.990
2021
7.100 km