Na de nieuwe A8 presenteert Audi nu ook de gloednieuwe A7 Sportback. De vierdeurscoupé trekt volop de kaart van de technologie.

Francois Piette
20/10/2017

Stilistisch behoudt hij de afmetingen en algemene lijnen van zijn voorganger, maar kenners zien meteen de agressievere stijl met scherpere lijnen, laserkoplampen, hertekend radiatorrooster en de brede lichtstrook achteraan. We noteren ook een achtervleugel die vanaf 120 km/u automatisch naar omhoog komt. Met andere woorden: je zou hem in België nooit mogen zien…

Indrukwekkend zijn de afmetingen, met een lengte van bijna 5 meter (4,97 meter), een breedte van 1,91 meter en een hoogte van 1,42 meter. Audi kan dan ook een ruimer interieur voorleggen. De koffer belooft 535 tot 1.390 liter aan laadruimte afhankelijk van de positie van de achterbank.

Multimediakoorts

In het interieur gaat het technologiefestival helemaal van start. Naast het voortaan bijna traditionele digitale instrumentenpaneel en multimediascherm biedt Audi een derde digitaal scherm (en tweede touchscreen) voor de bediening van de comfortfuncties. Bedienen gebeurt via “MMI Touch Response”, dat “haptische en akoestische reacties” belooft zoals bij een smartphone.

Motoren

Net als de nieuwe A8 maakt de A7 Sportback gebruik van mild hybrids bij zijn motoren dankzij een tweede elektrisch circuit van 48 volt. Hij wordt gelanceerd met de 3.0 V6 TFSI die nu 55 TFSI heet en 340 pk en 500 Nm produceert. Andere motoren volgen om het gamma naar boven en onder uit te breiden. Qua ophanging laat Audi je de keuze tussen een passieve demping, adaptieve dempers of luchtvering.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.