Audi Brussels ligt weer stil

We leggen uit waarom de fabriek in Brussel haar activiteiten heeft moeten staken.
  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 16 februari 2021
  • Sector
  • 1.375 weergaven

Een nieuwe harde slag voor de fabriek Audi Brussels en haar 3.000 werknemers die er dagelijks aan de slag zijn. Afgelopen maandagochtend is de fabriek tot stilstand gekomen en die situatie zal nog heel de week duren. Audi Brussels heeft niet als enige zijn productielijnen moeten stilleggen. Ook de Ford-fabriek in Saarlouis en andere sites in Europa (Volkswagen, Honda, Toyota en Mercedes-Benz) hebben de voorbije dagen hetzelfde moeten doen. De reden is een wereldwijd tekort aan elektronische onderdelen uit Azië in combinatie met de aanhoudende pandemie die de internationale handel vertraagt.

Het tekort aan halfgeleiders, essentiële onderdelen voor een goede werking van moderne wagens, treft de hele wereld en niet enkel de auto-industrie. Reuzen uit de Hi-fi, informatica, telefonie en elektronica vallen ook ten prooi aan de stilvallende leveringen. Dat betekent dus dat de autosector in concurrentie gaat met andere sectoren die nochtans in heel andere domeinen actief zijn.

Peter D’Hoore, woordvoerder van de fabriek in Vorst, bedaart echter de gemoederen in een gesprek met de Franstalige krant L’Echo: “De fabriek ligt deze week stil omdat we elektronische onderdelen missen waardoor we de productie tijdelijk moeten aanpassen, maar we volgen de situatie van heel nabij op en we verwachten dat onze productieaantallen voor 2021 niet in het gedrang komen”.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Audi AG.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Video: de Tesla Semi met 800 km rijbereik is eindelijk geleverd bij Pepsi!

Video: de Tesla Semi met 800 km rijbereik is eindelijk geleverd bij Pepsi!

Het merk maakt van de gelegenheid gebruik om een video vrij te geven van zijn Semi die een volle aanhanger trekt over een traject van 800 km, en dat zonder te moeten opladen.

Lexus Electrified Sport: elektrisch, met ‘solid state’ en handgeschakeld?

Lexus Electrified Sport: elektrisch, met ‘solid state’ en handgeschakeld?

Het premium-merk van de Toyota-groep wil met zijn elektrische modellen inzetten op rijplezier, en haalt daarvoor alles uit de kast.

Vergeten concept: Opel Tigra Roadster, bijna...

Vergeten concept: Opel Tigra Roadster, bijna...

De Tigra was in de jaren ‘90 een kleine coupé bij Opel, en in de jaren 2000 een kleine roadster met wegklapbaar hard dak. Bijna kwam het in de jaren ‘90 ook al tot een roadster met die naam!

Toyota: twee nieuwe C-segment SUV’s!

Toyota: twee nieuwe C-segment SUV’s!

Naast de 100% elektrische bZ Compact SUV concept, één van de 6 elektrische bZ-modellen die het merk in 2026 op de markt wil hebben, werkt Toyota ook aan een hybride opvolger voor de C-HR.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 37.990
2021
21.250 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Diesel, Automaat

€ 43.985
2020
29.840 km