Normaal zouden in Genève alle blikken op de Audi-stand op de nieuwe A6 gericht zijn. Maar de 100% elektrische e-tron wil ook zijn portie aandacht.

Jean-François Christiaens
06/03/2018

Audi is niet van plan om Jaguar met zijn I-Pace als enige jacht te laten maken op Tesla. De Duitsers nemen dus een verrassing mee naar Genève: de zo goed als finale versie van hun elektrische e-tron. De SUV, die bij ons zal worden gebouwd, begon na de persconferentie aan een rondje door de stad.

Smartphone

De marketingcampagne voor deze SUV is origineel: enkele prototypes met “elektrische” camouflage zullen de komende weken op de openbare weg opduiken. Beginnen doen ze in Genève vooraleer de wijde wereld in te trekken. Wie ze ziet, kan een foto nemen en op sociale netwerken posten met de hashtag #etron. Audi toont de beste foto’s op een speciale website.

Vorst

De e-tron zal in de Belgische fabriek in Vorst worden gebouwd. De eerste leveringen zouden eind dit jaar op de planning staan. De SUV is de eerste volledig elektrische Audi en zal worden gevolgd door een vijfdeurscoupé en een compacter derde model in 2020.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.