Belgen zijn nog steeds fan van de C3, BMW en benzine

Maar dat belet professionele kopers niet om steeds vaker te kiezen voor hybride en elektrische auto’s!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 25 oktober 2022
  • Sector

De Belgen veranderen duidelijk niet veel aan hun gewoonten. Volgens Febiac zal bijna 1 op de 2 nieuwe voertuigen die in 2022 in België verkocht worden nog steeds een benzinemotor hebben. En dat is nog meer uitgesproken bij particulieren! Meer dan 70% van de door niet-professionele kopers ingeschreven nieuwe auto's wordt uitsluitend door deze brandstof aangedreven!

Bedankt professionelen 

Het zijn vooral de bedrijven die ons wagenpark elektrificeren. Auto's met een hybride of elektrische aandrijving zijn de enigen die vooruitgang hebben geboekt sinds het begin van het jaar, grotendeels dankzij professionals. Zij alleen hebben dit jaar 90,9% van de PHEV's en 86,1% van de elektrische auto's voor hun rekening genomen. Diesel verliest nog steeds terrein en zal in 2022 nog slechts 17,2% van de nieuw ingeschreven auto's vertegenwoordigen. Het laagste niveau ooit.

BMW nog steeds marktleider 

Wat de populairste merken in België betreft, domineert BMW nog steeds. Dat geldt zowel voor het hele land (9,89% marktaandeel) als voor Vlaanderen (10,9%) en Brussel (11,8%). In Wallonië staat Dacia echter op de hoogste trede van het podium met 9 % marktaandeel! 

De C3 houdt vol! 

De favoriete auto van de Belgen, dat is nog steeds de Citroën C3, die begint te wennen aan zijn eerste plaats! Hij staat echter niet op nummer één bij de Vlamingen of de inwoners van Brussel, die de voorkeur geven aan de Volvo XC40, noch in Wallonië, waar de Sandero het populairst is! Hij zit overal wel in de top 5. De rest van het nationale podium wordt vervolledigd door de compacte Dacia en de Toyota Yaris. 

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Citroën et Sébastien Vanhouche.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

De Aston Martin DBX is voortaan enkel nog maar leverbaar als 707 en krijgt een nieuw dashboard, met een hoogdnodige update op technologisch vlak.

Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

De onlangs gemoderniseerde Cayenne krijgt opnieuw een GTS-versie. Die biedt een beetje 'Turbo GT'-smaak aan Europese klanten die het zonder deze topversie moeten stellen...

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel heeft zijn grootste SUV Grandland vernieuwd voor 2024. Deze tweede generatie zit vol nieuwigheden voor het Duitse merk op vlak van licht, maar ook op vlak van elektrische technologie met een actieradius van 700 km.

Range Rover Electric speelt op ijs

Range Rover Electric speelt op ijs

Land Rover laat de eerste beelden zien van zijn toekomstige Range Rover Electric zonder camouflage, en vertelt ons meer over zijn innovatieve tractiecontrole.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km