De Belgische autofederatie Febiac heeft cijfers vrijgegeven over de inschrijvingen van nieuwe auto’s in het eerste half jaar van 2017. Het aantal hybride auto’s is toegenomen.

Francois Piette
12/07/2017 12:21:23

Hun marktaandeel klimt van 2,9% in 2016 tot 3,93% dit jaar. Het aantal hybride modellen is bijna exponentieel toegenomen, maar opmerkelijk is dat er in de top 5 vier plaatsen worden ingenomen door Toyota. De nieuwe C-HR voert de ranglijst aan, met 1.616 inschrijvingen in de eerste zes maanden van dit jaar. Alleen de Mercedes GLC wringt zich ertussen, op de derde plaats, tussen de Auris en de Yaris.

Met zulke cijfers zijn ze bij Toyota natuurlijk opgetogen. Timothy Manuel, Managing Director bij Toyota & Lexus Belux: “We zijn uiteraard blij met dit resultaat. Het toont aan dat de huidige autogebruikers geloven in de oplossingen van Toyota. Onze hybridetechnologie is de meest aangepaste en betrouwbare: ze is makkelijk te gebruiken – je hoeft de batterijen niet op te laden en wordt niet tegengehouden door een beperkt rijbereik – en ze is betaalbaar. Bovendien kan je 70% van de tijd in elektrische modus rijden. De elektriciteit die onze elektromotor voedt komt dus rechtstreeks van de auto en is daardoor duurzaam.”

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.