Bentley onder leiding van Audi?

Bentley zou een trapje lager gaan opereren en van het luxe- naar het premiumsegment afdalen. Op die manier kan Audi de Britten leiden en zo het merk weer van de grond krijgen.
  • VROOM  Team VROOM Team
  • 28 oktober 2020
  • Sector

Nadat de VW-groep eerder al in gesprek ging met Rimac over de toekomst van Bugatti willen de Duitsers nu ook bij Bentley een en ander veranderen. Dat is in elk geval wat Automobilwoche meldt. De Volkswagengroep telt heel wat merken, die vandaag in drie clusters zijn ondergebracht: de massaconstructeurs met Volkswagen, Seat en Skoda, de premiummerken met Audi, Ducati en Lamborghini en de luxetak met Bentley, Bugatti en Porsche.

Loodzware concurrentie

In die laatste categorie staan dus veranderingen op til. Ook het luxesegment blijkt namelijk extreem competitief te zijn geworden. De Duitse groep wil technologie zo maximaal mogelijk veralgemenen, wat moeilijk is wanneer klanten in de eerste plaats exclusiviteit zoeken. Dat is ongetwijfeld waarom er veranderingen aan zitten te komen bij Bentley, maar ook bij Bugatti.

Bentley of luxueuze Audi?

Concreet is nog niets beslist, en zelfs als het verhaal wordt bevestigd, weten we nog niet wat de eindvorm van de veranderingen wordt. Bentley en Audi zouden meer platformen en technologie gaan delen om de kosten te drukken. Bentley heeft alvast aangekondigd op 5 november uit te leggen hoe het merk “zijn activiteiten en de industrie van luxewagens zal herdefiniëren om marktleider te worden in duurzame luxemobiliteit”.

Meer lezen over:

VROOM  Team
Over de auteur: VROOM Team

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Chinese EV's verkopen niet en stapelen zich op in Europese havens

Chinese EV's verkopen niet en stapelen zich op in Europese havens

De havenautoriteiten beginnen onder druk te staan.

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Net als de kleinere C3 zal deze nieuwe Citroën C3 Aircross beschikbaar zijn op benzine, als hybride en als volledig elektrische versie!

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda trakteert zichzelf op een nieuw vlaggenschip met plaats voor 7 personen: dit is de SUV CX-80, die boven de CX-60 en CX-5 komt te staan.

De nieuwe BMW X3 warmt zich op

De nieuwe BMW X3 warmt zich op

BMW laat ons watertanden met enkele foto's en details over zijn nieuwe SUV X3, die al binnen enkele weken officieel wordt voorgesteld.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km