Veilingen: in de autowereld zijn dat meestal exclusieve modellen voor astronomische prijzen. Maar deze niet: op 21 maart organiseert Brightwells een “betaalbare” veiling, met allerlei soorten auto’s.

Jean-François Christiaens
09/03/2018

Brightwells kreeg onlangs van Jaguar Land Rover de opdracht om een deel van de collectie van het bedrijf te veilen. Maar dat betekent niet dat er alleen maar onbetaalbare Jaguars en Land Rovers onder de hamer gaan. De catalogus bestaat zelfs vooral uit minder exclusieve modellen.

Meer dan 100

In totaal gaan er meer dan 100 modellen onder de hamer. De meerderheid komt uit Engeland, vooral oude British Leyland-merken (Austin, Mini, MG, Rover,…) maar er zijn ook Franse, Duitse, Italiaanse, Amerikaanse en oude Oostblokauto’s.

Van boot tot mobilhome

In de lijst op de website van Brightwells vind je trouwens niet alleen auto’s. Ook boten, caravans, mobilhomes en motoren, en zelfs go-karts voor kinderen. Schaalmodellen (Dinky Toys-verzamelaars opgelet!) en miniatuurvliegtuigen? Zeker. In totaal gaan er meer dan 200 stuks onder de hamer.

Zonder minimumprijs

De kilometerstand en de staat van de auto varieert van model tot model. Maar Brightwells zegt dat er geen minimumprijs is. Op 21 maart vallen er dus koopjes te doen.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.