BMW iDrive 8: een blik op de geconnecteerde bestuurderspost van de nieuwe 3 Reeks

Voor de restyling halverwege zijn carrière krijgt de nieuwste generatie van de koning van bedrijfswagenvloten de nieuwste generatie van het infotainmentsysteem van BMW, met als hoogtepunt het gebogen dubbele XXL scherm dat de aandacht trekt!

  • VROOM  Team VROOM Team
  • 09 augustus 2022
  • Divers

De officieel in de lente voorgestelde, gerestylede versie van de BMW 3 Reeks komt deze zomer bij ons op de markt. Naast een reeks esthetische en technische vernieuwingen (waaronder de veralgemening van de Steptronic automatische versnellingsbak die standaard wordt), gaat deze facelift ook gepaard met de integratie van de nieuwe bestuurderscabine die karakteristiek is voor de nieuwe modellen van BMW. Het hoogtepunt is het ‘BMW Curved Display’, dat standaard in alle exemplaren van de nieuwe 3 Reeks gemonteerd is.

12.3 + 14.9 duim

Dit grote en gebogen dubbele display combineert een 12,3 duim groot informatiescherm achter het stuur met een 14,9 duim groot bedieningspaneel. Het geheel, dat een modern en puur uiterlijk heeft, kan bediend worden via het centrale touchscreen met zijn aanpasbare 'widgets', via de iDrive draaiknop met zijn rechtstreekse sneltoetsen, of via spraakbesturing.

Live Cockpit Plus standaard

Op praktisch vlak brengt deze verandering ook een aantal nieuwe standaardvoorzieningen met zich mee. Zo zijn alle modellen van de 3 Reeks nu zonder meerprijs voorzien van automatische klimaatregeling met 3 zones en de BMW Live Cockpit Plus met het bijbehorende navigatiesysteem.

Personal assistant

Het BMW iDrive besturingssysteem van de achtste generatie, dat in de nieuwe 3 Reeks wordt geïntroduceerd, breidt de mogelijkheden voor interactie tussen de bestuurder en de auto verder uit via de 'BMW Intelligent Personal Assistant'. Deze geconnecteerde persoonlijke assistent kan bijvoorbeeld autonoom de voorkeursfuncties van de bestuurder uitvoeren, de bestuurder informeren over de status van het voertuig of het verkeer op de route, of uitleg geven over de werking van verschillende functies in de auto.

De 'My BMW' app, die op een smartphone gedownload kan worden, kan gebruikt worden om op voorhand geplande routes naar het navigatiesysteem te sturen, om afspraken te maken voor onderhoud, of meer in het algemeen om de 3 Reeks op afstand te bewaken en te bedienen. Deze diensten zijn vooral nuttig voor plug-in hybride modellen om het oplaadproces van de hoogspanningsbatterij te beheren. De functie ‘BMW Digital Key’ maakt het bovendien mogelijk voor de gebruiker om zijn of haar smartphone in een digitale sleutel te veranderen. Een sleutel die met maximaal vijf andere mensen gedeeld kan worden.

Altijd up-to-date


Met iDrive 8 hebben de nieuwe BMW 3 Reeks Berline en BMW 3 Reeks Touring ook een geïntegreerde eSIM die 5G-technologie ondersteunt en de smartphone-integratie verbetert met Apple CarPlay en Android Auto. Bovendien maakt de functie 'BMW ConnectedDrive Upgrades' het mogelijk om het infotainmentsysteem voortdurend up-to-date te houden door gemakkelijk toegang te bieden tot nieuwe en regelmatig verbeterde diensten en functies.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een BMW 3 Reeks? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste BMW 3 Reeks-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

VROOM  Team
Over de auteur: VROOM Team

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Lexus LBX: hybride compacte premium-SUV

Lexus LBX: hybride compacte premium-SUV

Ondanks zijn compacte afmetingen, met een lengte van 4,2 meter, belooft Lexus dat je ook bij zijn nieuwe instap-SUV alle raffinement mag verwachten dat eigen is aan het merk.

Scoop: de Skoda Superb betrapt in Oostenrijk

Scoop: de Skoda Superb betrapt in Oostenrijk

Terwijl onze spionnen de berline ‘in zijn eentje’ konden fotograferen in de Oostenrijkse Alpen, was de Combi breakuitvoering er niet alleen...

De nieuwe Rolls-Royce Cullinan Blue Shadow put inspiratie uit… de ruimte!

De nieuwe Rolls-Royce Cullinan Blue Shadow put inspiratie uit… de ruimte!

Slechts 62 exemplaren zullen geassembleerd worden.

Win een exclusieve, onvergetelijke off-road dag!

Win een exclusieve, onvergetelijke off-road dag!

Wij nodigen je graag uit voor een unieke, avontuurlijke dag met de nieuwe Ford Ranger en Ford Bronco!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 25.990
2021
7.100 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km