BMW iX1: bijna klaar

De compacte elektrische SUV heeft zijn laatste testen in het Hoge Noorden achter de rug.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 10 mei 2022
  • Toekomst
  • 7.132 weergaven

Elektrische SUV’s zijn populair, dat weet ook BMW. Na de iX3 en de grote iX komt het merk daarom later dit jaar met een compacte elektrische SUV, de iX1. Al heeft het merk uit Beieren zelf het steevast over een SAV – een Sport Activity Vehicle, wat iets dynamischer moet klinken dan een Sport Utility Vehicle…

Tot 438 km ver

SUV of SAV, de iX1 werd uitvoerig getest voor de laatste fijnafstelling van zijn elektrische aandrijflijn en oplaadsysteem in ijzige temperaturen. Dat gebeurde in het Zweedse Arjeplog, waar de nieuwe Mini ook klaargestoomd werd, net als de Mercedes GLC. De iX1 was er trouwens niet alleen, hij werd vergezeld door de ‘conventionele’ nieuwe X1 met verbrandingsmotoren en plug-in hybride aandrijvingen, die de huidige generatie moet aflossen.

De iX1 is uitgerust met de vijfde generatie van BMW’s eDrive elektrische aandrijving en maakt gebruik van twee elektromotoren, één op de voor- en één op de achteras. Die elektrische vierwielaandrijving wordt vervolledigd met een systeem om de wielslip te beperken voor een optimale gripverdeling. BMW geeft ook de geschatte verbruiks- en rijbereikcijfers mee voor de iX1. Per 100 km ‘verstookt’ hij volgens de WLTP-cyclus gemiddeld tussen de 17,3 en 18,4 kWh, goed voor een rijbereik van 413 tot 438 km. Dat doet een batterij vermoeden van ongeveer 75 kWh.

Wanneer de camouflage er definitief af mag, heeft BMW nog niet laten weten. Maar hij rijdt al een tijdje rond, dus zo lang kan het nu toch niet meer duren...


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een BMW SUV? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste BMW SUV-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: BMW.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
En de grootste autogroep wereldwijd is… Toyota

En de grootste autogroep wereldwijd is… Toyota

Daarmee doen de Japanners het al voor het derde jaar op rij beter dan de Volkswagen groep.

De Mitsubishi Colt doet een beroep op de diensten van de Renault Clio

De Mitsubishi Colt doet een beroep op de diensten van de Renault Clio

Een copy paste-operatie die heel wat mensen de wenkbrauwen zal doen fronsen.

5 Vragen aan Jon Williams: Ford verdwijnt niet uit Europa

5 Vragen aan Jon Williams: Ford verdwijnt niet uit Europa

In de aanloop naar een volledige elektrificatie tegen 2030 is Ford bezig om zijn operaties in Europa te herzien. In de marge van het Salon van Brussel spraken we met Jon Williams, General Manager van Ford Blue Europe.

Top 5 van de meest originele concept cars van Porsche

Top 5 van de meest originele concept cars van Porsche

Het is niet makkelijk om slechts 5 exemplaren te kiezen uit de vele concept cars die het merk al heeft voorgesteld. Maar deze exemplaren onderscheiden zich elk op hun eigen manier van de rest.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 34.490
2021
21.000 km

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
30.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km