BMW: laatste rechte lijn voor 2-Reeks

Al is de keuze voor de uitdrukking “rechte lijn” misschien niet de beste, want nu het compacte model van BMW terug voor achterwielaandrijving kiest, wordt hij vooral een bochtenkampioen.
  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 17 mei 2021
  • Toekomst

BMW: laatste rechte lijn voor 2-Reeks

Onze spionnen hebben de toekomstige BMW 2-Reeks Coupé al in volle ontwikkelingsfase betrapt. Deze keer deelt de Duitse autobouwer zelf echter een paar beelden van zijn nakende compacte model, zij het nog zwaar gecamoufleerd. Het is in elk geval een teken dat de onthulling van de definitieve versie niet lang meer op zich zal laten wachten. BMW bevestigt trouwens dat de nieuwkomer eind deze zomer in productie gaat.

BMW: laatste rechte lijn voor 2-Reeks

Zes-in-lijn

In tegenstelling tot de jongste 1-Reeks en 2-Reeks Gran Coupé, die op voorwielaandrijving zijn overgestapt, behoudt de toekomstige Coupé de achterwielaandrijving van grotere BMW-modellen. Daardoor zal hij ook aanspraak kunnen maken op een zescilindermotor, die niet onder de motorkap van zijn voorwielaangedreven broers past.

BMW: laatste rechte lijn voor 2-Reeks

Dat is trouwens hoe BMW puristen het water in de mond wil doen krijgen bij de voorstelling van zijn toekomstige 2-Reeks Coupé: “De unieke verkoopargumenten van de nieuwe BMW 2-Reeks Coupé (…) zijn de volgende: achterwielaandrijving, een extreem krachtige zescilinder in lijn, een evenwichtige verdeling van de massa over de twee assen van nagenoeg 50:50, een chassis met een extreem grote torsiestijfheid en technologie die op een coherente manier is ontwikkeld voor een levendig en dynamisch rijgedrag”. Op die manier klinkt het menu inderdaad bijzonder smakelijk.

BMW: laatste rechte lijn voor 2-Reeks

M240i xDrive

BMW bevestigt verder de komst van een M-versie om het gamma langs boven af te ronden, maar de Duitse constructeur laat daar verder niets over los. In afwachting van zijn lancering weten we echter al wel dat er een M240i xDrive komt met een zescilinder van 374 pk gekoppeld aan een achttrapsautomaat. Die mag zijn vermogen aan de weg doorgeven via xDrive-vierwielaandrijving. Die laatste bevoordeelt de achterwielen en hij krijgt een M Sport-differentieel dat een variabele koppelverdeling tussen de achterwielen mogelijk maakt.

BMW: laatste rechte lijn voor 2-Reeks

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een BMW ? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste BMW zoekertjes nu hier:

BMW

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km