BMW M3 Touring, praktisch en sportief

Ook van de M3 is er nu een Touring breakversie. Hij wordt simpelweg de snelste in zijn genre.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 22 juni 2022
  • Lancering

Het komt niet echt als een verrassing, aangezien BMW al meerdere aankondigingen deed rond zijn lancering, maar nu is hij er echt: de M3 is voor het eerst in zijn lange geschiedenis verkrijgbaar met een Touring break-koetswerk. De concurrentie heeft voortaan geen vrij spel meer met klanten die op zoek zijn naar een middelgrote explosieve break. 

Na de M3 berline, de M4 coupé, de M4 cabrio en de gelimiteerde uitvoering M4 CSL is er nu dus een nieuw model om de keuze van toekomstige eigenaars nog wat moeilijker te maken: de M3 Touring.

M3 Competition Touring M xDrive

Op technisch vlak is deze variant gebaseerd op de meest performante aandrijflijn van de familie. Met andere woorden: de 3.0 liter dubbele turbo zes-in-lijn uit de Competition-variant met 510 pk/650 Nm, gekoppeld aan de 8-traps M Steptronic versnellingsbak en de M xDrive vierwielaandrijving. Die vierwielaandrijving kan gedeactiveerd worden door de DSC uit te schakelen, zodat je de auto in pure achterwielaandrijving kan rijden als je dat wil.Recordtijd

Om hem zijn adelbrieven te geven, heeft BMW zijn nieuwe M3 Touring al rond de Nürburgring gestuurd. Een koud kunstje voor het beest, dat over de meet kwam met de beste tijd ooit voor een break op het beroemde circuit: 7'35''060. De M3 Touring sprint vanuit stilstand naar de 100 km/u in amper 3,6 seconden en naar de 200 km/u in 12,9 seconden. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u, of 280 km/u met het M Driver's pack.


500 liter

Maar behalve om zijn prestaties wordt de M3 Touring ook op prijs gesteld vanwege zijn praktische aspecten. De bagageruimte biedt een volume van 500 liter (toegankelijk via een gemotoriseerde kofferklep of een apart te openen achterruit). De achterbank kan in een 40/20/40 verdeling worden neergeklapt. In sneltransport-modus kan bliksemsnel tot 1.510 liter lading afgeleverd worden. Er zijn in optie ook antisliprails die automatisch uit de kofferbodem omhoog komen, om zo te voorkomen dat "bagage gaat schuiven in dynamische rijsituaties".

Productie in november

De M3 Touring, die voorgesteld wordt op het Goodwood Festival of Speed, zal in november 2022 op de markt komen.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een BMW M3? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste BMW M3-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Wat weten we al over de Alfa Romeo Brennero?

Wat weten we al over de Alfa Romeo Brennero?

Alfa Romeo maakt zich op voor de lancering van een nieuwe, compacte SUV die de verkoopcijfers van het Italiaanse merk verder de hoogte in moet stuwen. Maar wat weten we al over deze Brennero?

Nieuwe Suzuki Swift kijkt een beetje treuriger

Nieuwe Suzuki Swift kijkt een beetje treuriger

De vierde generatie Suzuki Swift is officieel voorgesteld voor Europa. Het model is vooral een evolutie wat de techniek betreft, maar qua design zijn er wel grote verschillen op te merken. Al is het vrolijke van vroeger er wel een beetje uit...

Scoop: BMW Neue Klasse SUV, toekomstige iX3?

Scoop: BMW Neue Klasse SUV, toekomstige iX3?

Een bijzondere SUV die lijkt op een BMW werd onlangs gespot door onze spionagefotografen in de omgeving van München. Wordt dit de toekomstige iX3?

Mini Cooper SE JCW: meer show, geen extra go

Mini Cooper SE JCW: meer show, geen extra go

De nieuwe elektrische Mini Cooper SE kan je voortaan ook uitrusten met een John Cooper Works-pakket. Dat doet het stadswagentje een pak sportiever ogen, maar écht sneller wordt hij niet.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km