De kans dat je bij ons deze nieuwe hyperexclusieve uitvoering van de BMW M4 Cabrio ziet rondrijden, is miniem: wereldwijd worden er maar 300 exemplaren gebouwd, waarvan 5 voor België en Luxemburg. Wat hem zo bijzonder maakt?

Wim Bervoets
20/02/2018

In 1988, precies dertig jaar geleden, debuteerde de M3 Cabrio. Deze M4 Cabrio “Edition 30 Jahre” zet die verjaardag in de kijker. Het is niet de eerste keer dat BMW uitpakt met zulke verjaardagscadeaus: enkele jaren geleden gaven de Beiers hun M5 een gelijkaardige behandeling.

M Competition

Alle “Edition 30 Jahre”-modellen zijn standaard voorzien van het M Competition Package. Dat betekent dat het vermogen van de dubbel aangeblazen zescilinder 450 pk bedraagt, en dat deze M4 Cabrio recht krijgt op een M Sport-uitlaat, een adaptieve M-ophanging en sportievere instellingen voor het differentieel en het ESP.

Kleurtjes

Maar de M4 Cabrio Edition 30 Jahre pakt vooral uit met twee exclusieve koetswerkkleuren: Macao Blue en Mandarin II, die allebei verwijzen naar historische M3-kleuren. De Edition 30 Jahre, die op 20-duimsvelgen staat, krijgt verder nog donkere koetswerkaccenten en binnenin een lederen interieur dat aansluit op de gekozen koetswerkkleur en dat afwerkt met contrasterende stiksels.

Plaatje

Om helemaal weg te geven in wat voor omgeving je je bevindt, krijg je nog een “30 Jahre Edition”-opschrift op de deurdrempels en in de hoofdsteunen. Op het dashboard aan de passagierskant geeft een genummerd plaatje aan met welk van de 300 exemplaren je aan de haal bent gegaan.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.