Panoramic Vision: een head-up display dat schermen overbodig maakt?

Het is officieel: BMW gaat een nieuw type head-up display uitbrengen in 2025 dat de hele breedte van de voorruit bedekt.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 15 maart 2023
  • Toekomst

De race van de laatste jaren om het grootste infotainmentscherm te hebben, is passé geworden. In de nabije toekomst gaat het eerder om een innovatief ‘augmented reality’-systeem of een nieuw soort head-up display waar de autoconstructeurs zich mee kunnen onderscheiden. Onlangs toonde Audi zijn interpretatie van het genre met ‘Audi Dimensions’. Een display met augmented reality dankzij een speciale bril die het toelaat om in 3D met de virtuele elementen te interageren. Audi laat echter nog niet los wanneer dit systeem op de markt zou verschijnen, een stap die BMW wél durft zetten.

Neue Klasse

Het Beierse merk heeft officieel bevestigd dat zijn nieuwe type head-up display, met de naam Panoramic Vision, in serieproductie zal gaan vanaf 2025. Het panoramische head-up display haalt zijn inspiratie bij de onlangs voorgestelde conceptcar BMW i Vision Dee en zal standaard aangeboden worden op de toekomstige modellen van de ‘Neue Klasse’ van BMW.

Panoramic Vision moet de traditionele tellers en andere schermen vervangen (die volgens de CEO van BMW zullen verdwijnen) door informatie zichtbaar te maken over de hele breedte van de voorruit. En dat zowel voor de bestuurder als voor de passagiers. De informatie zal te zien zijn op een donker vlak aan de onderkant van de voorruit.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een BMW ? Kies uit meer dan 35.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste BMW zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
De Mazda MX-30 R-EV in 7 cijfers

De Mazda MX-30 R-EV in 7 cijfers

Met deze nieuwe ‘R-EV’-versie van de MX-30 kondigt Mazda de terugkeer aan van de wankelmotor naar de automarkt. We lichten deze originele insteek uit in 7 cijfers.

D’Ieteren: 75 jaar invoerder van Volkswagen in België

D’Ieteren: 75 jaar invoerder van Volkswagen in België

Op 17 maart 1948 ondertekenen Anciens Établissements D’Ieteren Frères en de Volkswagen-fabriek een invoercontract voor België. Het begin van een lang en spannend avontuur... waarvan nog veel interessante hoofdstukken geschreven zullen worden!

Ferrari Roma gaat uit zijn dak

Ferrari Roma gaat uit zijn dak

De ‘Dolce Vita’ gaat door bij Ferrari, nu ook in open lucht!

Land Rover viert 75ste verjaardag van de Defender met Lego

Land Rover viert 75ste verjaardag van de Defender met Lego

En voor deze speciale gelegenheid kan je jezelf een verjaardagscadeau kopen in de vorm van een bouwdoos. De bestellingen worden begin april geopend.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
32.000 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 28.490
2021
31.314 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km