Bugatti heeft in alle discretie een elektrisch voertuig onthuld!

Let op: we schrijven bewust “voertuig” en niet “auto”!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 12 januari 2022
  • Divers

Naar het schijnt heeft de gemiddelde klant van Bugatti ongeveer 80 andere auto’s. Dus waarom zou hij, om zich tussen die auto’s te verplaatsen en er één te kiezen voor die dag, niet gebruikmaken van een step? Maar de autobouwer uit Molsheim kan geen W16 op zo’n kleine tweewieler monteren… Resultaat: Bugatti werkt samen met Bytech om een elektrische step voor te stellen tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. 

Het Franse merklogo waardig

Dankzij het gebruik van magnesium weegt de tweewieler maar 15;9 kg, batterij inbegrepen! Die laatste zorgt voor een rijbereik van 35 km. Daarmee kan je ruim de tijd nemen om rond je 80 auto’s te rijden. Wat het opladen betreft: dat kan in 4 u door gebruik te meken van een gewoon stopcontact. Zijn 700W motor maakt een topsnelheid mogelijk van 30 km/u. Dat is dan wel ‘net iets minder’ dan een Veyron of een Chiron, maar voor een step is het meer dan correct. 

Geen prijs of lanceringsdatum





Gelukkig stopt hij ook efficiënt. Hij is uitgerust met een remsysteem op elk wiel, en zelfs voorzien van ABS achteraan! Deze luxestep werd getoond in drie kleuren: grijs, zwart en het beroemde Bugatti-blauw. Op dit moment is er nog geen prijs of lanceringsdatum gecommuniceerd, maar hij wordt ongetwijfeld niet goedkoop… toch niet voor een step!


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Misschien wist je het al, maar Lynk & Co is veel meer dan zomaar de constructeur van de SUV 01 die in Europa wordt verkocht…

5 onbekende auto's met een V10

5 onbekende auto's met een V10

Ooit waren verbruik en CO2-uitstoot nog minder van belang...

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Smart is op zoek naar een industriële partner om de volgende generatie van zijn elektrische tweezitter te produceren.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km