Bugatti levert de eerste exemplaren van de Chiron Super Sport

De eigenaar van dit exemplaar had duidelijk geen zin in een grijze muis…

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 04 april 2022
  • Straf
  • 5.461 weergaven

De ultieme Gran Turismo” noemt Bugatti-baas Stephan Winkelmann deze Super Sport-uitvoering van de Chiron. De koper van dit exemplaar, één van de eerste die uit het atelier van het merk in Molsheim rolde, wilde meer dan exclusiviteit en snelheid. Hij (of zij) koos voor een behandeling op maat door het ‘Sur Mesure’-team van het merk, met als resultaat dit ‘Vagues de Lumière” lakwerk.

Deze ‘lichtgolven’ zijn met de hand geschilderd en tonen hoe het licht weerkaatst op het koetswerk van de Chiron Super Sport. Kunstig is het in elk geval, en er kropen ongetwijfeld heel wat dure uren in van hoogopgeleide vakmensen. Maar het is vooral ook opvallend... oranje. Zou het gaan om een Nederlandse koper?

Technische verbeteringen

Wie de koper ook is, hij gaat naar huis met een ongelooflijk staaltje technisch vernuft. Onder andere dankzij zijn verlengde koetswerk weet de 1.600 pk sterke quad-turbo W16 een topsnelheid te garanderen van 440 km/u, al maakt dat hem niet tot de snelste Bugatti ooit. Dat extra vermogen is het resultaat van vier grotere turbo’s en een verbeterde oliepomp, cylinderkop en kleppenstel. De versnellingsbak en de koppeling werden aangepast aan het hogere vermogen en de stuurinrichting, de ophanging en de elektronica van het onderstel werden herzien om ervoor te zorgen dat ook deze Chiron stabiel is aan topsnelheid.


Nu maar hopen dat de eigenaar er ook echt mee gaat rijden, en deze uitverkochte bolide niet zijn dagen zal slijten als persoonlijk museumstuk.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Bugatti.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Lexus Electrified Sport: elektrisch, met ‘solid state’ en handgeschakeld?

Lexus Electrified Sport: elektrisch, met ‘solid state’ en handgeschakeld?

Het premium-merk van de Toyota-groep wil met zijn elektrische modellen inzetten op rijplezier, en haalt daarvoor alles uit de kast.

Video: de Tesla Semi met 800 km rijbereik is eindelijk geleverd bij Pepsi!

Video: de Tesla Semi met 800 km rijbereik is eindelijk geleverd bij Pepsi!

Het merk maakt van de gelegenheid gebruik om een video vrij te geven van zijn Semi die een volle aanhanger trekt over een traject van 800 km, en dat zonder te moeten opladen.

Dit is de EQT, zijn ‘Marco Polo’-module en de camperversie!

Dit is de EQT, zijn ‘Marco Polo’-module en de camperversie!

Met zijn elektrische bestelwagen wil Mercedes iedereen bedienen, van de kleinste tot de grootste avonturier.

Toyota: twee nieuwe C-segment SUV’s!

Toyota: twee nieuwe C-segment SUV’s!

Naast de 100% elektrische bZ Compact SUV concept, één van de 6 elektrische bZ-modellen die het merk in 2026 op de markt wil hebben, werkt Toyota ook aan een hybride opvolger voor de C-HR.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Diesel, Automaat

€ 43.985
2020
29.840 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 37.990
2021
20.000 km