Bugatti opent nieuwe showroom in Brussel!

Bugatti, de bouwer van hypercars zoals de Veyron en Chiron, opent een gloednieuwe showroom in het hartje van Brussel. De nieuwe toonzaal is meteen ook de grootste in Europa, en huisvest de eerste Chiron in ons land.
  • Bervoets Wim
  • 22 september 2016

De toonzaal bevindt zich bij de hoofdzetel van D’Ieteren, in de Brusselse deelgemeente Elsene. Belgische Bugatti-klanten kunnen er terecht in een eigen, exclusieve showroom. Bovendien is het de enige plaats in België waar je Bugatti’s nieuwe hypercar, de Chiron, kunt bewonderen en bestellen.

1.500 pk

In totaal werden er voor de Chiron, het monster met achtliter-W16 van 1.500 pk en 1.600 Nm, al 200 klanten gevonden. “De productie blijft beperkt tot 500 exemplaren”, zegt Stefan Brungs, verantwoordelijke voor de klantendienst bij de hoofdzetel van Bugatti in Molsheim, “maar het juweel – met een prijskaartje van € 2,4 miljoen – wist voor de officiële lancering toch al genoeg mensen te overtuigen om een voorschot neer te leggen zonder een testrit te maken”.

Nieuwe klanten

Ongeveer de helft van de Chiron-kopers zijn nieuwe klanten. De andere helft kocht eerder al een Veyron. “Europa blijft onze grootste afzetmarkt, gevolgd door de Verenigde Staten en het Midden-Oosten”, zegt Brungs.

Verkocht

“In België zijn er trouwens al twee Chirons verkocht”, aldus Brungs. “België is een autogek land, en Bugatti scoort er ondanks de kleine oppervlakte van het land bijzonder goed.” Waarom Bugatti precies de hoofdzetel van D’Ieteren in het centrum van Brussel koos? “D’Ieteren is al 211 jaar lang een gevestigde naam, en al tien jaar lang Bugatti-vertegenwoordiger in België”, antwoordt Thierry du Parc, de manager van Bugatti Brussels. “Een showroom in het centrum van de hoofdstad was dus onmisbaar.”

Afspraak

Potentiële klanten kunnen zich laten onderdompelen in de wereld van Bugatti in de 120 m² grote showroom, waar “French Racing Blue”, de typische Bugatti-kleur, het centrale thema is. Bovendien kunnen ze er ook kunst en techniek ontdekken die gebaseerd zijn op het legendarische merk. De showroom is alleen geopend op afspraak.

Meer lezen over:

Over de auteur: Bervoets Wim Wim Bervoets is redacteur bij Vroom sinds 2016. Hij interesseert zich voor alles van stadsauto’s tot sportwagens, en kijkt met een open blik naar de mobiliteit en brandstoffen van de toekomst.
Toch droomt hij nog altijd van een Lotus Elise...
Foto's ©: Wim Bervoets.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel heeft zijn grootste SUV Grandland vernieuwd voor 2024. Deze tweede generatie zit vol nieuwigheden voor het Duitse merk op vlak van licht, maar ook op vlak van elektrische technologie met een actieradius van 700 km.

Range Rover Electric speelt op ijs

Range Rover Electric speelt op ijs

Land Rover laat de eerste beelden zien van zijn toekomstige Range Rover Electric zonder camouflage, en vertelt ons meer over zijn innovatieve tractiecontrole.

Smart #5: concept van een grote terreinwagen

Smart #5: concept van een grote terreinwagen

Smart onthult de conceptcar #5 in première op het autosalon van Peking, een middelgrote SUV die ook naast de gebaande paden op zijn gemak moet zijn.

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

De nieuwste evolutie van Volkswagens infotainmentsysteem is meer dan enkel een groter scherm. Dankzij MIB4 heb je nu de kracht en kennis van AI binnen handbereik dankzij een eenvoudig stemcommando.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km