BYD stoot Tesla van de troon en komt ook naar België!

Het resultaat van de krachtmeting tussen BYD en Tesla is voor interpretatie vatbaar, maar de invoerder van Toyota en Lexus zou het Chinese merk in ons land gaan verdelen.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 06 juli 2022
  • Sector

Tot voor kort brak Tesla alle records en stond het wereldwijd bovenaan de rangschikking met het grootste aantal verkochte elektrische modellen. Maar de groei bij Tesla vertraagt wat, onder andere door productieproblemen in China, terwijl het Chinese BYD (Build Your Dreams) zijn expansie verderzet. Tesla blijft met 565.000 verkochte auto’s in de eerste 6 maanden van dit jaar echter de grootste in het 100% elektrische segment, tegen meer dan 320.000 exemplaren voor BYD. Maar volgens de Chinese regels, waarbij plug-in hybride voertuigen ook meetellen, klopt BYD de Amerikanen met meer dan 640.000 gebouwde stekkerauto’s. Het is maar hoe je het bekijkt...

Binnenkort ook in België


En BYD breidt zijn markt nog uit. Gisteren kondigde het officieel aan dat het in Nederland in zee gaat met Louwman, de invoerder van Toyota, Lexus en Suzuki bij onze Noorderburen. Maar in de komende weken zou er ook een aankondiging komen over een samenwerking voor ons land met Inchcape. Die naam zegt je misschien niet veel, maar het is onder andere de invoerder voor Toyota en Lexus in ons land. Geen toeval, want BYD werk al samen met Toyota. De precieze details zijn nog niet bekend, maar in Nederland zal er vooral ingezet worden op de online verkoop van auto’s, en een aantal test- en afleverpunten. Klinkt een beetje als de strategie van Tesla.

Elektrische SUV met 400 km rijbereik

Het eerste model dat in Nederland – en dus waarschijnlijk ook in België – aangeboden zal worden, is de Tang, een elektrische zevenzits SUV met vierwielaandrijving. Met zijn 272 pk sterke elektromotor en batterij met een capaciteit van 86 kWh haalt hij de 100 km/u in minder dan 5 seconden en komt hij zo’n 400 km ver. De Tang is trouwens al verkrijgbaar in Noorwegen, waar BYD vorig jaar al voet aan Europese grond zette en al 1.000 exemplaren aan de man wist te brengen. 


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: BYD.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai brengt steeds meer modellen uit met een charismatische look, zoals deze nieuwe Sonata, die duidelijk geen saaie berline meer is.

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Een grote compressor in een kleine Polo? Dat klinkt als een verleidelijk recept, en het bewijst dat de Volkswagen-groep – met een klein duwtje in de rug – weldegelijk een echte funauto kan bouwen!

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Ter gelegenheid van zijn Europese première konden we Peugeots belangrijke Inception Concept in levende lijve ontdekken. Interesse in een kleine rondleiding van het model?

Van kust tot kust: 48 uur achter het stuur van de Jaguar F-Type 75 Edition

Van kust tot kust: 48 uur achter het stuur van de Jaguar F-Type 75 Edition

Jaguar zwaait een icoon in stijl uit in het noorden van het Iberisch schiereiland, met een rit van bijna 1.000 km tussen Sitges en San Sebastian achter het stuur van de nieuwe F-Type 75 Edition. Een test langs de mooiste wegen van Catalonië, Aragon, Navarra en het Baskenland met meer dan 500 pk onder de rechtervoet!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 49.795
2019
26.488 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km