Bij ons was de Hyundai Veloster geen groot succes. Dat weerhoudt Hyundai er niet van om het model te laten terugkeren: de nieuwe generatie werd voorgesteld op het salon van Detroit.

Francois Piette
16/01/2018

Wordt hij bij ons ook ingevoerd? Dat is de vraag. Deze nieuwe generatie heeft heel wat meer overtuigende argumenten dan zijn voorganger, met onder meer een sportieve “N”-versie. De nieuwe Veloster is scherper getekend, maar behoudt zijn originele configuratie met drie zijdeuren. Er is uiteraard ook nog een achterklep en binnenin is er plaats voor vier.

Drie motoren

Hyundai biedt een motor extra vergeleken met vroeger: de instapper is een tweeliter viercilinder van 147 pk. Wie meer vermogen wil: er is ook een 1.6 turbo met 201 pk. Alle modellen zijn voorwielaangedreven en laten de keuze tussen manuele en automatische versnellingsbakken.

De echte nieuwigheid is de N-versie, die de motor van de i30 N met Performance Pack overneemt: een tweeliter turbo met 275 pk en sperdifferentieel, verstevigde ophanging en dito remmen. Een specifieke uitlaat zorgt voor het geluid, en er is alleen een manuele zesversnellingsbak.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.