Er is geen Lamborghini zo krachtig als deze nieuwe Corvette. De Amerikaanse ingenieurs hebben zich laten gaan met deze nieuwe Corvette ZR1!

Francois Piette
13/11/2017

De Corvette ZR1, de krachtigste variant van de Amerikaanse sportwagen, keert dus terug door de grote poort. Nu krijgt hij een LT5-V8 met drukvoeding. Die is 6,2 liter groot en produceert maar liefst 765 pk en 969 Nm. De bulderende V8 kan worden gekoppeld aan een achttrapsautomaat of aan een… manuele versnellingsbak met zeven verzetten. Qua prestaties geeft Chevrolet slechts één cijfer op: de topsnelheid komt in de buurt van… 340 km/u.

Show of go?

Wil je vooral een Corvette om asfalt te vreten op circuit, dan is er het ZTK-pack met een grote regelbare achtervleugel en andere aerodynamische addenda. De constructeur zegt dat dit voor meer stabiliteit zorgt tegen hoge snelheden en 70% meer neerwaartse druk dan het basisaerodynamicapack van de Corvette Z06. En dat is niet niets…

Wil je vooral een Corvette om te flaneren en te paraderen en af en toe op het gaspedaal te drukken, dan is er het “Sebring Orange Design Package”, die de Amerikaan in het oranje drapeert: van het koetswerk over de remklauwen tot de gordels en stiksels.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.