Chinese Tesla-baas moet de rust bij het merk herstellen

Tom Zhu wordt volgens persagentschap Reuters de rechterhand van Musk en daarmee verantwoordelijk voor de productie van de autobouwer en de verkoop in China, Noord-Amerika en Europa.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 04 januari 2023
  • Sector

Het zijn woelige tijden voor Tesla. De Amerikaanse autobouwer leverde nog nooit zoveel nieuwe auto’s, maar dat zijn er door aanslepende productieproblemen minder dan verwacht, waardoor het Tesla-aandeel daalt naar een bijzonder laag niveau. En ondertussen lijkt Elon Musk vooral bezig met Twitter, waar zijn soms uitgesproken conservatieve meningen een aantal eerder progressieve early adopters tegen de borst stoot en naar de bijzonder actieve concurrentie dreigt te sturen. De hele situatie weegt op het vertrouwen van investeerders.

Investeerders geruststellen

Bij Tesla lijken ze ook de ernst van de situatie in te zien en worden er volgens persbureau Reuters veranderingen doorgevoerd in het management van het bedrijf. Zo zou Tom Zhu, de in China geboren Nieuw-Zeelander die aan het hoofd staat van de operaties van het merk in China, ook buiten het Oosterse land de rechterhand worden van Musk. In die rol zou hij verantwoordelijk worden voor de productie in de Tesla-fabrieken en ook voor de verkoop van de elektrische modellen van het merk in de grootste markten.

Door zijn aanstelling moeten de operaties bij Tesla opnieuw strakker onder controle gehouden worden, terwijl Musk meer tijd krijgt om zich bezig te houden met de productontwikkeling en het designteam van het merk. Op die manier wil Tesla het vertrouwen van investeerders herstellen. Zhu wordt gezien als één van de drijvende krachten achter de heropstart van de Tesla-fabriek in Sjanghai na de strenge Covid-lockdowns in China, terwijl hij ook geconsulteerd werd om de productie in de VS te stroomlijnen.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Courtesy of Tesla, Inc..

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel heeft zijn grootste SUV Grandland vernieuwd voor 2024. Deze tweede generatie zit vol nieuwigheden voor het Duitse merk op vlak van licht, maar ook op vlak van elektrische technologie met een actieradius van 700 km.

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

De Aston Martin DBX is voortaan enkel nog maar leverbaar als 707 en krijgt een nieuw dashboard, met een hoogdnodige update op technologisch vlak.

Range Rover Electric speelt op ijs

Range Rover Electric speelt op ijs

Land Rover laat de eerste beelden zien van zijn toekomstige Range Rover Electric zonder camouflage, en vertelt ons meer over zijn innovatieve tractiecontrole.

Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

De onlangs gemoderniseerde Cayenne krijgt opnieuw een GTS-versie. Die biedt een beetje 'Turbo GT'-smaak aan Europese klanten die het zonder deze topversie moeten stellen...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km