Comeback-kid: VW e-Up!

Volkswagen heeft bevestigd dat het de e-Up!, de elektrische variant van zijn kleine stadswagen, opnieuw in productie neemt. Het stopte eind 2020 met het model te bouwen, maar komt nu dus terug op die beslissing.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 21 januari 2022
  • Elektrisch

Goedkope elektrische auto’s doen het blijkbaar goed, kijk maar naar de verkoop van de Dacia Spring, die loopt als een trein. Het elektrische aanbod van Volkswagen begint pas bij de ID.3, die niet echt voor de kleinste budgetten is weggelegd. De ID.Life, de compacte elektrische VW die vorige zomer voorgesteld werd op de IAA in München, moet daar verandering in brengen… maar op de ID.2 productieversie daarvan is het nog wachten tot het midden van dit decennium.

Subsidies en CO2-cijfers

Om die reden brengt Volkswagen de e-Up! dus nu terug. Op die manier kan het nog een graantje meepikken van de stijgende verkoop van elektrische auto’s, die in veel landen een boost krijgt met subsidies, maar haalt het ook de gemiddelde CO2-uitstoot van zijn verkochte modellen naar beneden. Niet onbelangrijk om Europese CO2-boetes te vermijden.

Het is de tweede comeback van de e-Up!. Hij werd voor het eerst gelanceerd in 2014, maar was onder andere door zijn beperkte batterijcapaciteit en rijbereik niet echt populair. Eind 2019 werkte VW het model bij (samen met de elektrische Seat Mii en de Skoda Citigo e iV), met onder andere een 36 kWh grote batterij die op papier goed was voor zo’n 250 kilometer. Vooral in Duitsland was hij erg populair, maar eind 2020 trok Volkswagen de stekker uit het model. Nu komt de e-Up! dus terug, ongewijzigd. Of dat ook het geval is met zijn Spaanse en Tsjechische neefjes, dat is niet geweten.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Volkswagen Up? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste VW Up!-zoekertjes nu hier:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Volkswagen.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

De nieuwste evolutie van Volkswagens infotainmentsysteem is meer dan enkel een groter scherm. Dankzij MIB4 heb je nu de kracht en kennis van AI binnen handbereik dankzij een eenvoudig stemcommando.

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

De gloednieuwe Performance-versie van de Tesla Model 3 levert 460 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in 3,1 seconden, met nog steeds 528 km autonomie.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Smart #5: concept van een grote terreinwagen

Smart #5: concept van een grote terreinwagen

Smart onthult de conceptcar #5 in première op het autosalon van Peking, een middelgrote SUV die ook naast de gebaande paden op zijn gemak moet zijn.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km