Concept Polestar O2: elektrische roadster

Spreekt het idee om in open lucht te genieten zonder het minste geluid je wel aan? Dan is deze concept car van een elektrische roadster iets voor jou!

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 02 maart 2022
  • Toekomst

Na de lancering van zijn presigieuze coupé ‘1’ en zijn berline ‘2’, wil Polestar zijn gamma verder uitbouwen. Binnenkort kunnen we de Polestar 3 SUV ontdekken. En ook een grote sportieve berline, de Polestar 5, die afgeleid is van de Precept concept uit 2020. Op dezelfde super stijve technische basis in gelijmd aluminium heeft Polestar nu een roadster ontworpen, die de naam O2 krijgt.

Hard dak en

Deze elektrische cabrio profileert zich als een 2+2 met een wegklapbare hardtop. “Het is een voorsmaakje van wat we kunnen ontwikkelen (…). Het is een ongelooflijk model en het feit dat je het dak kan laten wegklappen zonder de motor te horen, belooft een geweldig gevoel”, benadrukt Thomas Ingenlath, de CEO van Polestar.

ingebouwde drone!

Hoewel Polestar niet ingaat op de technische aspecten van de auto, laat het wel weten dat er een drone ingebouwd is achter de achterbank van de Polestar… Die drone kan gebruikt worden wanneer de auto rijdt “om de beelden van de perfecte rit vast te leggen”. De videoclips kunnen vervolgens gemonteerd worden en rechtstreeks gedeeld via het 15 duim grote centrale scherm.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Polestar? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Polestar-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai brengt steeds meer modellen uit met een charismatische look, zoals deze nieuwe Sonata, die duidelijk geen saaie berline meer is.

Van kust tot kust: 48 uur achter het stuur van de Jaguar F-Type 75 Edition

Van kust tot kust: 48 uur achter het stuur van de Jaguar F-Type 75 Edition

Jaguar zwaait een icoon in stijl uit in het noorden van het Iberisch schiereiland, met een rit van bijna 1.000 km tussen Sitges en San Sebastian achter het stuur van de nieuwe F-Type 75 Edition. Een test langs de mooiste wegen van Catalonië, Aragon, Navarra en het Baskenland met meer dan 500 pk onder de rechtervoet!

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Ter gelegenheid van zijn Europese première konden we Peugeots belangrijke Inception Concept in levende lijve ontdekken. Interesse in een kleine rondleiding van het model?

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Een grote compressor in een kleine Polo? Dat klinkt als een verleidelijk recept, en het bewijst dat de Volkswagen-groep – met een klein duwtje in de rug – weldegelijk een echte funauto kan bouwen!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 49.795
2019
26.488 km