Corvette C8 gaat tot 1.000 pk

Chevrolet heeft heel ambitieuze plannen met zijn nieuwe Corvette.
  • Troubleyn  Bert Troubleyn Bert
  • 24 april 2020
  • Toekomst
  • 1.317 weergaven

Corvette C8 gaat tot 1.000 pk

De nieuwe Corvette C8, de eerste met de motor centraal achterin, is in de VS al even op de markt en komt volgend jaar ook naar Europa. Vandaag is hij enkel verkrijgbaar met een atmosferische 6.2-V8 van 495 pk gekoppeld aan een gerobotiseerde achtbak met dubbele koppeling. Maar de Amerikanen hebben grootse plannen met het model, zo lezen we op de website TheDrive.com. In 2022 mogen we de Z06-versie verwachten, met een 5.5-V8 afgeleid van de motor die de racewagenversie C8.R aandrijft. Deze achtcilinder zou 600 tot 650 pk ontwikkelen en dezelfde versnellingsbak gebruiken.

Een jaar later komt de Grand Sport met de atmosferische 6.2, maar dan opgevoerd tot 510 pk en met een straffere ophanging. Volgens sommige bronnen klopt deze informatie niet helemaal en wordt de Grand Sport een hybride met een elektromotor op de vooras – zodat dit de eerste vierwielaangedreven Corvette in de geschiedenis wordt – terwijl anderen zeggen dat er nog een aparte hybride versie komt met de naam E-Ray. Die zou een 575 tot 600 pk ontwikkelen.

Corvette C8 gaat tot 1.000 pk

In 2024 komt dan de traditionele krankzinnige topversie ZR1. Die zou de 5.5-V8 van de Z06 kiezen, maar dankzij twee turbo’s zou die liefst 850 pk ontwikkelen. Hij zou verder een actieve stroomlijn en andere technologische innovaties krijgen waardoor dit een echte hypercar moet worden. En helemaal tegen het einde van de carrière van de Corvette, tegen 2025, zou de Zora volgen. Die is genoemd naar Zora Arkus-Duntov, de man die General Motors zo ver zou hebben gekregen om de motor in de Corvette van een positie voorin naar een plaats achterin de auto te verplaatsen. De Zora zou de motor van de ZR1 combineren met een krachtiger versie van het hybride systeem uit de E-Ray en zo aan liefst 1.000 pk komen. Als alles doorgaat natuurlijk, want General Motors verkeert niet in financiële topvorm en de coronacrisis doet de constructeur veel pijn…

Corvette C8 gaat tot 1.000 pk

Meer lezen over:

Troubleyn  Bert
Over de auteur: Troubleyn Bert Bert Troubleyn kreeg de liefde voor de auto door zijn moeder ingelepeld. Hij is vooral geboeid door technologische innovatie en door de feiten achter de hypes.
Dat uit zich in een garage waar een hedendaagse elektrische auto broederlijk naast een BMW 8-Reeks uit 1992 staat.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
De 5 geheimen van de Ford Cortina, de legende!

De 5 geheimen van de Ford Cortina, de legende!

Hoewel het model eerder zeldzaam en minder bekend is aan deze kant van het Kanaal, is dat helemaal anders in het Verenigd Koninkrijk! De bijzonder populaire Ford Cortina zorgde er voor een hele generatie van enthousiaste familievaders!

Mercedes B-Klasse: monovolume opgefrist

Mercedes B-Klasse: monovolume opgefrist

Net zoals zijn kleinere broer, de A-Klasse, krijgt ook de B-Klasse een kleine verjongingskuur. Die omvat dezelfde technologische en geëlektrificeerde ingrediënten.

Dit is de eerste elektrische SUV van Honda

Dit is de eerste elektrische SUV van Honda

Hij wordt gebouwd op een elektrisch platform van General Motors, maar het Japanse merk heeft nog niet bevestigd dat hij naar Europa komt.

De Maserati GranTurismo Folgore in 7 cijfers

De Maserati GranTurismo Folgore in 7 cijfers

Dit is de eerste elektrische Maserati in de geschiedenis van het merk. Tijd om samen de belangrijkste technische karaktertrekken te overlopen.

Aanbevolen tests voor jou

Kia Sportage vs. Toyota RAV4: strijd der plug-ins!

Kia Sportage vs. Toyota RAV4: strijd der plug-ins!

Heeft de zeer aantrekkelijke Kia Sportage het in zich om ’s werelds best verkochte auto te verslaan? Het antwoord ligt in een confrontatie tussen de plug-in hybride versies van deze twee sterren binnen het SUV-segment.

3,5 /5 Test: Mercedes EQB 250, een elektrische trukendoos

Test: Mercedes EQB 250, een elektrische trukendoos

De SUV met de ster op de neus is één van de weinige elektrische modellen die tot 7 passagiers kan vervoeren! Maar volstaat dat om zijn eerder stevige tarief te rechtvaardigen?

3,9 /5 Test: DS 7, performanter dan ooit!

Test: DS 7, performanter dan ooit!

Aan het begin van de zomer gaf DS zijn 7 een opfrisbeurt. Op het programma stonden een aantal esthetische en technologische verbeteringen, maar vooral een nieuwe ‘DS Performance’-uitvoering! Volstaat dat om het hoofd te bieden aan de concurrentie?

3,9 /5 Test: Audi RS 4 en RS 5 Competition, meer karakter!

Test: Audi RS 4 en RS 5 Competition, meer karakter!

Onder andere dankzij een herwerkte ophanging, klank en differentieel, zijn de RS 4 en de RS 5 nu beklijvender dan ooit!

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Zoveel kost de BMW M3 Touring

Zoveel kost de BMW M3 Touring

BMW vraagt net geen 100.000 euro voor de basisuitvoering, maar dan kan je ook nog in de optielijst duiken...

Tesla blijft zijn netwerk in Europa uitbreiden!

Tesla blijft zijn netwerk in Europa uitbreiden!

Het aantal laadpalen van het Amerikaanse merk dat voor iedereen toegankelijk is, is bijna even hoog als dat van het aantal installaties van Ionity of Fastned!

Toekomstige klassieker: Alfa Romeo 156, de diva!

Toekomstige klassieker: Alfa Romeo 156, de diva!

Na een hoekige en wat lomp ogende 155 knoopte Alfa Romeo met de 156 in 1997 opnieuw aan met de traditie van sensuele lijnen! Zijn design, uit de pen van Walter da Silva, weet ook vandaag nog te verleiden en het model wordt beschouwd als een ‘grand cru’ voor het merk! Ga ervoor, want hij is nog betaalbaar! Maar waar moet je op letten?

De Volvo EX90 kan je thuisbatterij vervangen

De Volvo EX90 kan je thuisbatterij vervangen

Hij wordt uitgerust met bi-directioneel laden. Maar op welke manier is dat nuttig?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.750
2021
6 km

Benzine, Manueel

€ 27.950
2021
14 km

Benzine, Manueel

€ 19.990
2022
1.000 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 39.990
2021
16.500 km

Automaat

€ 67.900
2020
28.030 km

Benzine, Manueel

€ 15.490
2020
23.750 km

Diesel, Manueel

€ 12.800
2019
124.771 km