Cupra Tavascan: betrapt op video?

In een video op zijn YouTube-kanaal geeft Cupra al een glimp van zijn toekomstige elektrische SUV-coupé, nog even voor zijn officiële presentatie.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 31 maart 2023
  • Toekomst

Er mag geen twijfel over bestaan dat Cupra zich wil positioneren als een dynamische constructeur die een jong publiek wil lokken. Om de samenwerking met zangeres Rosalia en het succes van haar laatste album te vieren, heeft het merk een promovideo gepubliceerd op zijn YouTube-kanaal. En in die video heeft Cupra zo te zien een kleine verrassing verborgen...

T van Tavascan

In de korte video met titel ‘Abcdefg’, reciteert Rosalia het alfabet door bij elke letter een woord te associëren. Bij de ‘T’ zegt ze ‘Tavascan’ en krijgen we een eerste blik op de SUV-coupé, voor zijn lancering in 2024. En dan gaat het niet over zijn futuristische conceptversie uit 2019, maar wel degelijk over het productiemodel dat onze spionagefotografen al eerder konden betrappen in camouflagepak!


Wachten op meer info

Cupra heeft echter nog geen enkel technisch detail onthuld van zijn toekomstige SUV-coupé. In 2019, tijdens de presentatie van de conceptversie, sprak het merk wel van het elektrische MEB-platform dat ook onder de Volkswagen ID.5, Skoda Enyaq Coupé en de Audi Q4 Sportback zit. De Tavascan zou een batterij van 77 kWh krijgen en twee elektromotoren met samengeteld 306 pk, voor een sprint naar de 100 km/u in minder dan 6,5 seconden en een rijbereik van ongeveer 450 km. Maar op de bevestiging van die informatie is het dus nog even wachten.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Cupra? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Cupra-zoekertjes nu hier:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Smart #5: concept van een grote terreinwagen

Smart #5: concept van een grote terreinwagen

Smart onthult de conceptcar #5 in première op het autosalon van Peking, een middelgrote SUV die ook naast de gebaande paden op zijn gemak moet zijn.

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

De gloednieuwe Performance-versie van de Tesla Model 3 levert 460 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in 3,1 seconden, met nog steeds 528 km autonomie.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

De nieuwste evolutie van Volkswagens infotainmentsysteem is meer dan enkel een groter scherm. Dankzij MIB4 heb je nu de kracht en kennis van AI binnen handbereik dankzij een eenvoudig stemcommando.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km