Dacia’s krijgen een ander gezicht… en een beperkte topsnelheid

Dacia kleeft zijn nieuwe logo voortaan op al zijn voertuigen. Een verandering die gepaard gaat met nieuwe kleuren en… een elektronisch begrensde topsnelheid.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 16 juni 2022
  • Lancering

Na de verandering van de look van zijn communicatiemateriaal midden 2021, en vervolgens van zijn dealernetwerk begin 2022, past Dacia nu ook zijn nieuwe huisstijl toe op zijn voertuigen.

Dacia Link

Concreet krijgen alle Dacia-modellen die vanaf 16 juni besteld worden het nieuwe logo dat ‘Dacia Link’ heet.

Dit nieuwe logo bestaat uit een gestroomlijnde "D" en "C" en moderniseert onmiskenbaar de voorzijde van Dacia-voertuigen. Het nieuwe logo zal ook een plaats krijgen op de achtersteven en het stuur van de Spring, Sandero, Sandero Stepway, Duster en Jogger.


Lichen Kaki 

Dacia breidt zijn kleurengamma ook uit met de tint 'Lichen Kaki', een "groene tint die doet denken aan mos en aarde". De nieuwe 'Megalith Grey' kleur wordt ook gebruikt voor de dakrails, de voor- en achterskirts en de buitenspiegels van de Sandero Stepway, Spring en Duster.

180 km/u...

Tenslotte maakt Dacia ook van deze gelegenheid gebruik om één van de engagementen van de Renault Group rond de maximumsnelheid van zijn modellen in praktijk te brengen. Vanaf 2023 zal Dacia het eerste merk van de Franse groep zijn waarvan "100% van de voertuigen een maximumsnelheid heeft die beperkt is tot 180 km/u". Toegegeven, in de praktijk verandert dat niet veel voor het Dacia-gamma…

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Dacia? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Dacia-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
We konden de Kia EV9 in avant-première ontdekken!

We konden de Kia EV9 in avant-première ontdekken!

Kia heeft ons uitgenodigd om zijn nieuwe elektrische vlaggenschip, de EV9, in levende lijve te ontdekken in avant-première! Dit is alles wat je moet weten over de EV SUV.

Focus op de plug-inhybride SUV's van Lexus

Focus op de plug-inhybride SUV's van Lexus

Als pionier op vlak van elektrificatie heeft Lexus een indrukwekkend gamma aan hybride modellen. Maar wist je al dat Lexus tegenwoordig ook enkele plug-inhybride SUV's aanbiedt?

ID. Buzz: 7-zitter komt op 2 juni

ID. Buzz: 7-zitter komt op 2 juni

Volkswagen heeft een afspraak gemaakt voor vrijdag 2 juni om de langere versie van de ID. Buzz te tonen, die ook 3 zitrijen zal krijgen.

Scoop: de volgende generatie BMW M5 komt eraan!

Scoop: de volgende generatie BMW M5 komt eraan!

Achter zijn verbrede wielkasten en zijn vier uitlaatpijpen zou deze volgende generatie BMW M5 een plug-inhybride V8 moeten krijgen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 25.990
2021
7.100 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km