Dan toch een opvolger voor de Renault Scénic

De huidige Scénic wordt dan wel geschrapt, maar hij zou vervangen worden door… een elektrische SUV met dezelfde naam.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 28 februari 2022
  • Toekomst

De Renault Scénic, bij de eerste generatie in 1996 zelfs nog Mégane Scénic, wordt beschouwd als één van de eerste compacte monovolumes. Ooit heel populair, maar met de opkomst van de SUV laten klanten het segment steeds vaker links liggen. Renault kondigde eind vorig jaar dan ook aan dat de Scénic zou verdwijnen, samen met de Espace, ook al zo’n pionier, en de Talisman.

Of toch niet…

De Scénic mag dan al afgevoerd worden, samen met het concept van de compacte monovolume bij Renault, maar de naam blijft. Dat heeft Luca De Meo, de topman van de autobouwer, bevestigd aan het Britse magazine AutoExpress. De Scénic zou daarbij een elektrische SUV worden, gebouwd op het CMF-EV platform, dat door Nissan al gebruikt voor zijn elektrische Ariya SUV en door Renault zelf voor de Mégane E-Tech Electric. Qua technische specificaties mogen we ons dus verwachten aan gelijkaardige batterijcapaciteiten en motorvermogens, al komt er ongetwijfeld ook een versie met een motor achteraan.

Qua afmetingen zou de Scénic gezien zijn platform gelijkaardige afmetingen krijgen als de Austral, die Renault officieel onthult op 8 maart, en die niet voorzien is als puur elektrisch model. Voor het design van zijn SUV-vorm zou de vijfde generatie van de Scénic in dan weer kijken naar de Morphoz concept car van 2 jaar geleden. De bevestiging van dit alles zou er binnenkort al kunnen komen, wanneer Renault meer informatie vrijgeeft over de mysterieuze concept waarmee het enkele dagen geleden plaagde. Hoewel die gepositioneerd werd als een waterstofmodel, zou het wel eens kunnen gaan om de elektrische Scénic SUV.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Renault.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Van een grote SUV tot een kleine roadster, langs een vierdeurs-GT en een SUV-coupé: dit is alles wat we al weten over de toekomstige modellen van Polestar.

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Het model is misschien een beetje in de vergetelheid geraakt, maar de eerste exemplaren van de Opel Frontera kunnen nu als oldtimer ingeschreven worden! Een model dat weleens gewild zou kunnen worden. We leggen uit waarom.

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Het model krijgt een nieuwe, meer efficiënte batterij en elektromotor.

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

De elektrische EQ-familie van Mercedes telt tegenwoordig een breed scala aan modellen voor alle behoeften. Laten we de verschillende leden van deze familie eens overlopen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km