De 5 favorieten van de Brussels Motor Show 2023 van Arnaud

De redactie van VROOM.be bezocht uiteraard alle uithoeken van de Brussels Motor Show 2023. En elke journalist mocht daarbij zijn vijf favoriete modellen meenemen om ze (virtueel!) te parkeren in zijn droomgarage. Na de keuze van Jean-François, nu die van Arnaud.  

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 17 januari 2023
  • Divers

1. Lotus Emira

In ‘The Avenue’, het stukje Autosalon dat het verdwijnen van ‘Dream Cars’ goed moet maken, valt heel wat moois te spotten. Maar mijn favoriet is een mijlpaal, de laatste der Mohikanen bij Lotus: de Emira. Het laatste model van het merk met een verbrandingsmotor (naar keuze een V6 of een viercilinder) en ook de laatste die het ‘Light is Right’-credo van Colin Chapman belichaamt. De Eletre staat ook geparkeerd op The Avenue, maar elektrische SUV’s zal je in tegenstelling tot sportwagens met verbrandingsmotor nog lang kunnen kopen (alhoewel…).

2. Dacia ManifestoCitroën Oli

Als het dan toch een elektrische SUV moet zijn, dan mag hij wat mij betreft licht en speels zijn. En twee modellen op het Salon die aan die omschrijving voldoen zijn beiden concept cars, waar ik niet tussen kan kiezen: de Citroën Oli en de Dacia Manifesto. Het ziet er dus naar uit dat ik ook op zoek mag naar een parkeerlift om te zorgen voor wat extra ruimte in mijn virtuele garage met 5 auto’s. Speelse modellen die zichzelf niet al te au sérieux nemen en terugkeren naar de essentie: meer van dat graag!

3. Nissan Ariya Single Seater

Een elektrische 1-zitter bijvoorbeeld… want ook die vind je op de Brussels Motor Show 2023, zij het opnieuw in conceptvorm. Op zijn naam en kleur na heeft de Ariya Single Seater maar weinig te maken met de gelijknamige SUV van Nissan, al gebruikt hij wel dezelfde aandrijflijn. Een elektrisch alternatief voor de BAC Mono: praktisch is hij niet, maar het concept van een auto die enkel en alleen gemaakt is om zijn bestuurder pure fun te bezorgen, spreekt me wel aan.

4. Audi Skysphere Concept

Weer elektrisch en opnieuw een concept car, maar dromen mag in een virtuele garage: de Audi Skysphere Concept. De looks doen me denken aan de ‘over-the-top’ creaties van Europese koetwerkbouwers in de eerste helft van de 20ste eeuw en in het echt is hij nog intrigerender dan op foto. Een aanrader om een kijkje te gaan nemen dus, al was het maar om de chauvinist in jezelf te belonen en op de Audi-stand ook de ‘Belgische’ Q8 e-tron mee te pikken.

5. Alfa Romeo 33 Stradale

Afsluiten doe ik met in mijn ogen één van de meest opwindende bolides uit het sowieso al rijke verleden van Alfa Romeo, de 33 Stradale (met op de achtergrond Alfa-CEO Jean-Philipe Imparato). Een wulps koetswerk getekend door Franco Scaglione, een bronstige 2 liter V8 centraal achterin en vlinderdeuren… dit is de Italiaanse belichaming van de ‘swinging sixties’ tijdens de hoogdagen van Alfa Romeo. Ik zou wat graag ooit in het echt één van de 18 gebouwde exemplaren in mijn garage parkeren, maar het zal ongetwijfeld blijven bij het schaalmodel dat al jarenlang mijn bureau siert.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Arnaud Henckaerts.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

De gloednieuwe Performance-versie van de Tesla Model 3 levert 460 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in 3,1 seconden, met nog steeds 528 km autonomie.

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

De nieuwste evolutie van Volkswagens infotainmentsysteem is meer dan enkel een groter scherm. Dankzij MIB4 heb je nu de kracht en kennis van AI binnen handbereik dankzij een eenvoudig stemcommando.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km