De 5 favorieten van de Brussels Motor Show 2023 van Jean-François

De redactie van VROOM.be bezocht uiteraard alle uithoeken van de Brussels Motor Show 2023. En elke journalist mocht daarbij zijn vijf favoriete modellen meenemen om ze (virtueel!) te parkeren in zijn droomgarage. Dit is de keuze van Jean-Francois.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 16 januari 2023
  • Brussels Motor Show
  • 3.088 weergaven

1. Falcon

We beginnen met het zware geschut in de vorm van deze Falcon, op de stand van Defensie! Ik ben duidelijk een groot kind gebleven dat nog altijd droomt van werfmachines, brandweerwagens en militaire voertuigen. En in die categorie is de Falcon bijzonder indrukwekkend, met zijn lengte van 6,2 meter, breedte van 2,5 meter en hoogte van 2,6 meter! Een beest dat meer dan 10 ton weegt en wordt aangedreven door een 6,6 liter grote turbodiesel met 340 pk en 895 Nm. I love it! Misschien moeten we toch maar eens vragen aan Defensie om deze machine zelf eens in de modder te testen


2. Microlino

Mijn tweede favoriet bevindt zich helemaal aan het andere einde van het spectrum dat de autowereld is. Ten eerste om te bewijzen dat ik niets te compenseren heb en ten tweede omdat ik hou van de chique en trendy kant van deze elektrische micro-stadswagen, geïnspireerd door de BMW Isetta uit de jaren vijftig. Bovendien is hij net iets minder dreigend om op zondagmorgen ontbijt mee te gaan halen dan de Falcon!

3. Porsche 911 GT3 RS

Genoeg gelachen, tijd voor het serieuze werk! Mijn hart als autoliefhebber gaat sneller kloppen bij het idee om de atmosferische zescilinder boxer van de nieuwe generatie van de 911 GT3 RS tot het uiterste te drijven. Voorbij 8.000 toeren! Geraffineerd plezier om van te genieten zolang het nog kan...

4. Honda S800

Gezien de verschillende oldtimers die op de BMS 2023 tentoongesteld worden, was het natuurlijk onmogelijk om er niet minstens één uit te kiezen. De Alfa Romeo 33 Stradale op de stand van het Italiaanse merk had bijvoorbeeld één van onze favorieten kunnen zijn. Maar uiteindelijk koos ik voor de Honda S800 coupé, die te zien is op de tentoonstelling gewijd aan de iconische modellen van de laatste 100 jaar. Ook hier laat ik mij ongetwijfeld verleiden door het toerentalgebied waarvan de rode zone zich op Himalaya-achtige hoogte bevindt...

5. Polestar 3

Met nog één plaatsje in de virtuele garage over, ontbreekt er nog een model dat geschikt is voor dagelijks gezinsgebruik. Een rol die de nieuwe Volvo EX90 perfect had kunnen vervullen. Maar omdat hij niet te zien is op het Salon, gaan we voor zijn sportievere neefje: de Polestar 3.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?
Foto's ©: Jean-François Christiaens.
Top 5 van de meest originele concept cars van Porsche

Top 5 van de meest originele concept cars van Porsche

Het is niet makkelijk om slechts 5 exemplaren te kiezen uit de vele concept cars die het merk al heeft voorgesteld. Maar deze exemplaren onderscheiden zich elk op hun eigen manier van de rest.

5 Vragen aan Jon Williams: Ford verdwijnt niet uit Europa

5 Vragen aan Jon Williams: Ford verdwijnt niet uit Europa

In de aanloop naar een volledige elektrificatie tegen 2030 is Ford bezig om zijn operaties in Europa te herzien. In de marge van het Salon van Brussel spraken we met Jon Williams, General Manager van Ford Blue Europe.

En de grootste autogroep wereldwijd is… Toyota

En de grootste autogroep wereldwijd is… Toyota

Daarmee doen de Japanners het al voor het derde jaar op rij beter dan de Volkswagen groep.

De Mitsubishi Colt doet een beroep op de diensten van de Renault Clio

De Mitsubishi Colt doet een beroep op de diensten van de Renault Clio

Een copy paste-operatie die heel wat mensen de wenkbrauwen zal doen fronsen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
30.000 km

Benzine, Automaat

€ 34.490
2021
21.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km