De 5 favorieten van de Brussels Motor Show 2023 van Sébastien

De redactie van VROOM.be bezocht uiteraard alle uithoeken van de Brussels Motor Show 2023. En elke journalist mocht daarbij zijn vijf favoriete modellen meenemen om ze (virtueel!) te parkeren in zijn droomgarage. Na de keuze van Jean-François en Arnaud, nu die van Sébastien.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 18 januari 2023
  • Divers

5. Rimac Nevera 

1.914 pk, een koppel van 2.360 Nm en een 0 naar 100-tijd van minder dan 2 seconden, en dat allemaal in een elektrische auto... maar wel de snelste elektrische auto ter wereld! Eerlijk: zou jij er geen ritje mee willen maken? Ik in elk geval wel! Bovendien zou hij ook in staat zijn om niet enkel in rechte lijn voor het nodige plezier te zorgen…

4. Volkswagen ID. Xtreme

De Volkswagen ID.4, die ken ik eerder goed, omdat ik er al eens mee op roadtrip ging naar Engeland. Natuurlijk is hij niet perfect, maar ik hou er wel van, vooral wanneer hij is voorzien van alles wat je nodig hebt om ook offroad plezier te beleven: dikke terreinbanden, 50 mm bredere spatborden, een hogere bodemvrijheid en de nodige koetswerkbescherming! Alles om je in de vrije natuur te amuseren met onder je rechtervoet 388 elektrische pk's. Ik moet toegeven dat ik er dol op ben, maar een andere concept car op de Volkswagen-stand spreekt me nog net iets meer aan…


3. Volkswagen ID. Space Vizzion 

Je weet het waarschijnlijk niet, maar ik heb een zwak voor sportieve breaks... Ze zien er geweldig uit en rijden geweldig, maar ze kunnen ook comfortabel een gezin over lange afstanden vervoeren. En wat is er beter om dat alles in samen te brengen dan een elektrische auto met een rijbereik van 590 km en een vermogen van 250 kW? En wat een look! Jammer dat dit nog maar een concept car is... tot de komst van een ID.7 break! 


2. Ford Bronco 

Sportief, off-road of cabrio, waarom zou je kiezen als je ook een Ford Bronco kan krijgen? Bij de Bronco kan je immers de dakpanelen verwijderen, maar ook de deuren! Over zijn offroad-capaciteiten bestaat weinig twijfel, en ook op het vlak van sportiviteit zit het wel snor, met een keuze uit een 300 pk sterke viercilinder turbo en een 330 pk sterke V6! Ik zou maar wat graag de sleutels in handen krijgen van deze legende uit het wilde westen die in de lente naar Europa komt! 


1. BMW M3 Touring 

Als ik maar één model zou mogen kiezen, zou het waarschijnlijk een Alpina B3 Touring zijn, maar omdat die niet te zien is op het Salon van Brussel, ga ik voor zijn neef: de allereerste M3 Touring. Dit is de snelste break op het beroemde circuit van de Nürburgring! Met zijn 510 pk en een koppel van 650 Nm, een cavalerie die voornamelijk naar de achterwielen, maar ook naar de vooras wordt gestuurd, kon hij er een tijd neerzetten van 7'35''060! De ideale machine voor papa's met haast die zich willen amuseren, maar dus ook voor mij.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Sébastien Vanhouche.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Chinese EV's verkopen niet en stapelen zich op in Europese havens

Chinese EV's verkopen niet en stapelen zich op in Europese havens

De havenautoriteiten beginnen onder druk te staan.

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda trakteert zichzelf op een nieuw vlaggenschip met plaats voor 7 personen: dit is de SUV CX-80, die boven de CX-60 en CX-5 komt te staan.

De nieuwe BMW X3 warmt zich op

De nieuwe BMW X3 warmt zich op

BMW laat ons watertanden met enkele foto's en details over zijn nieuwe SUV X3, die al binnen enkele weken officieel wordt voorgesteld.

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Net als de kleinere C3 zal deze nieuwe Citroën C3 Aircross beschikbaar zijn op benzine, als hybride en als volledig elektrische versie!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km