De 5 geheimen van de Ferrari Testarossa

De Ferrari Testarossa was een ster in de legendarische tv-reeks Miami Vice, een symbool van de jaren ’80 en een onvoorstelbare stilistische demonstratie. Zelfs vandaag, 24 jaar na zijn productie-einde, wordt er nog over gesproken. Interesse in een paar geheimen?
  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 31 juli 2020
  • Divers

Na de 5 geheimen van de Citroën 2 PKFiat Nuova 500Mini ClassicVW GolfPorsche 911Ferrari 250 GTO , Mercedes 300 SL , Lamborghini Countach , Range Rover en de Renault 4, we onze reeks verder met 5 weetjes over een ander iconisch model: de Ferrari Testarossa.

1. Hij werd onthuld in een Parijse nachtclub

De Testarossa brak met alle tradities. Zijn ontwikkelaars kwamen namelijk op het idee om hem in avant-première voor het salon van Parijs van 1984 te onthullen in de beroemde nachtclub Lido. De journalisten en VIP-klanten konden hun ogen niet geloven.

De 5 geheimen van de Ferrari Testarossa

2. Schrijffout

In het Italiaans betekent testa rossa “rood hoofd”. De naam verwijst naar de roodgelakte kleppendeksels. Ferrari gebruikte de naam voor het eerst in 1957 op een racewagen. Die laatste was grammaticaal correcter, omdat daar de twee woorden nog apart werden geschreven.

De 5 geheimen van de Ferrari Testarossa

3. Enzo Ferrari was fan van Miami Vice en schonk de reeks twee auto’s

De beroemde tv-reeks Miami Vice gebruikte in de eerste afleveringen een replica van een Daytona Cabriolet op het chassis van een Corvette. Ferrari spande processen aan tegen de productie om dit tegen te houden. Ter compensatie schonk Enzo Ferrari, die een fan was van de reeks, twee productie-exemplaren van de Testarossa aan het team achter de reeks.

De 5 geheimen van de Ferrari Testarossa

4. Ferrari voor dagelijks gebruik

Vandaag wordt de Testarossa vaak gezien als een pure, bijna radicale sportwagen. Niets is echter minder waar, want Ferrari wou een authentieke en comfortabele GT met een volwaardige koffer maken. Hij deed dat trouwens beter dan zijn voorganger, de 512BB, die op warme zomerdagen te kampen had met een snikheet interieur. Qua prestaties was de Testarossa de koning van de snelweg, met een twaalfcilinder van 390 pk die hem naar een top van 290 km/u bracht.

De 5 geheimen van de Ferrari Testarossa

5. Eén achteruitkijkspiegel door een misverstand

Zeer merkwaardig voor een auto die bedoeld was voor dagelijks gebruik is dat aanvankelijk maar één buitenspiegel standaard was. Volgens de legende was die halverwege de A-stijl geplaatst als gevolg van een foute interpretatie van wetteksten. Het was een originele opstelling, maar fietsers waren er doodsbang voor. In 1986 koos Ferrari voor twee conventionele buitenspiegels. De radio werd daarentegen nooit in de fabriek gemonteerd: de dealer moest de installatie plaatsen die de klant koos.

De 5 geheimen van de Ferrari Testarossa

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Ben jij er klaar voor om de sensatie van je leven te ervaren? Vroom heeft 5 felbegeerde plaatsen veiliggesteld, zodat jij de co-piloot kan worden van een Porsche GT3 of GT4 tijdens de Porsche Club Francorchamps Days op 8 of 9 april. Wees er snel bij voordat deze unieke kans aan je voorbij gaat!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

In plaats van een ‘echte’ camper te moeten kopen, kan je ook tijdelijk de nodige accessoires in een op maat gemaakte module voor je auto aanschaffen. Zoals met de QUQUQ Busbox-4, speciaal gemaakt voor de meest lifestylegeoriënteerde EV van het moment: de VW ID. Buzz!

Polestar 2 BST Edition 230: exclusief bisnummer

Polestar 2 BST Edition 230: exclusief bisnummer

Polestar brengt opnieuw een gelimiteerde BST Edition-sportversie uit van zijn elektrische berline Polestar 2, die onlangs een facelift kreeg.

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Deze Mitsubishi XRT Concept is de voorbode van de volgende L200. Hij komt op de markt in Thailand en vervolgens in de rest van Azië en Oceanië, maar zal hij tot Europa geraken?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km
€ 56.181
2021
1.500 km