De 5 van de redactie: dit zijn onze favoriete SUV’s met 7 zitplaatsen

Waar de monovolume twintig jaar geleden de trend was, is de SUV dat vandaag. Ook voor kroostrijke gezinnen: wie vandaag plaats wil voor kinderen en bagage, kiest vaak voor een SUV met zeven zitplaatsen. Dit zijn vijf modellen die wij erg geslaagd vinden.

  • Bervoets Wim
  • 12 november 2018

1. Land Rover Discovery: vanaf € 57.800

Bij terreinliefhebbers is de Discovery bijna even populair als de legendarische Defender. De huidige Discovery ruilt zijn karakteristieke hoekige lijnen in voor een gladder ontwerp en heeft een stevig prijskaartje, maar daar krijg je wel de nodige luxe en ruimte voor: tot bijna 2.500 liter als je de tweede en derde zitrij neerklapt. Is nog het meest te genieten met de romige zescilinder dieselmotor.

2. Peugeot 5008: vanaf € 27.700

De vorige Peugeot 5008 was nog een duidelijke monovolume, maar deze huidige generatie gaat resoluut voor SUV. Een derde zitrij is er wel, al gaat het hier vooral om noodzitjes. Toch biedt de Peugeot 5008 heel wat interieurruimte en een voorbeeldig rijgedrag. Zeker wanneer je hem met de basisbenzine neemt. Jawel, de kleine 1.2 driecilinder…

3. Skoda Kodiaq: vanaf € 29.175

Binnenkort krijgt hij het gezelschap van de Seat Tarraco, maar de Skoda Kodiaq is momenteel de goedkoopste van het duo Skoda Kodiaq - VW Tiguan Allspace. De grote Tsjech combineert ruimte, een derde zitrij die opnieuw vooral geschikt is voor kinderen, en heel wat praktische aspecten. Simply clever dus, zeker voor grote gezinnen.

4. SsangYong Rexton: vanaf € 31.490

SsangYong lijdt in ons land wat onder een duf merkimago, maar deze Rexton heeft eigenlijk alle ingrediënten om dat te doen vergeten: hij biedt verbeterde looks en materialen, een royale interieurruimte en een al even royale standaarduitrusting. Het motoraanbod is beperkt, maar het prijskaartje aantrekkelijk.

5. Tesla Model X: vanaf € 98.650

Configureerbaar als zes- en als zevenzitter. Deze Model X. De pionier onder de elektrische SUV’s komt met een stevig prijskaartje, maar ook met een degelijke standaarduitrusting, opvallend openende “falcon doors”, en een koffer vooraan én achteraan. Zijn fiscale aantrekkingskracht is dus zeker niet zijn enige kwaliteit.

Meer lezen over:

Over de auteur: Bervoets Wim Wim Bervoets is redacteur bij Vroom sinds 2016. Hij interesseert zich voor alles van stadsauto’s tot sportwagens, en kijkt met een open blik naar de mobiliteit en brandstoffen van de toekomst.
Toch droomt hij nog altijd van een Lotus Elise...

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
De Alfa Romeo Milano is niet meer. Leve de Alfa Romeo Junior!

De Alfa Romeo Milano is niet meer. Leve de Alfa Romeo Junior!

De Italiaanse regering had het niet zo voor het idee dat Alfa Romeo de naam van de hoofdstad van Lombardije zou gebruiken voor zijn compacte SUV.

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Na hem eerst te hebben gespot bij Mercedes, lijkt de volledig elektrische tegenhanger van de C-Klasse nu zijn wintertests te ondergaan.

Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

De Nissan Qashqai krijgt een facelift voor 2024. De compacte SUV geniet van nieuwe technologie en een sterk vernieuwd design, dat zijn inspiratie haalt bij de oude Japanse krijgers.

Maserati GranCabrio Folgore: volledig elektrische cabrio

Maserati GranCabrio Folgore: volledig elektrische cabrio

Na eerst de versie met de Nettuno-V6 te hebben onthuld, is de Maserati GranCabrio er nu ook als volledig elektrische Folgore.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km