De Alfa Romeo Giuilia en Stelvio nu als 'Estrema'

Een nieuwe speciale reeks op maat van de “puristen”

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 29 maart 2022
  • Lancering
  • 2.794 weergaven

Het echte ‘hot topic’ bij Alfa Romeo op dit moment is natuurlijk de Tonale! Maar hoewel die langverwachte middelgrote SUV, die we in avant-première konden ontdekken, de verkoop van Alfa Romeo een stevige boost moet geven, willen de twee huidige modellen in het Alfa-gamma ook een plaats in de spotlights, en dat door middel van een speciale reeks.

Estrema

Deze speciale reeks, die Estrema gedoopt wordt en zowel beschikbaar is op de Giulia berline als op de Stelvio SUV, werd onthuld in Hinwil, de thuisbasis van het Alfa Romeo F1-team. Een symbolische plek, want deze Estrema-versies moeten volgens de Italiaanse autobouwer “het allerbeste belichamen op het vlak van technische en dynamische oplossingen, stijl en sportiviteit”.


Quadrifoglio-ziel

Deze speciale reeks krijgt een plaats bovenaan het klassieke gamma, net onder de sportieve Quadrifoglio-versies. Zowel voor de berline als de SUV kunnen klanten kiezen uit ofwel de 2.0 liter turbo benzine met 280 pk ofwel de 2.2 liter turbo diesel met 210 pk, beiden gekoppeld aan een achttraps automaat en Q4 vierwielaandrijving.

Sper en koolstofvezel

Op de Estrema-uitvoeringen vinden we standaard een mechanisch sperdifferentieel en een nieuwe actieve ophanging. Wat de styling betreft, onderscheiden de Giulia en Stelvio Estrema zich van de rest van het gamma dankzij details in koolstofvezel, 19’’ (Giulia) of 21’’ (Stelvio) velgen en een sportief interieur met rode stikselnaden.

De Alfa Romeo Giulia en Stelvio Estrema worden gelanceerd op de Europese markt in de loop van de maand april.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Alfa Romeo? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Alfa Romeo-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

In de moderne autogeschiedenis bekleedt Reliant een heel bijzonder plaatsje. Nadat het merk naam had gemaakt met auto's op drie wielen, en later met mooie shooting brakes in kunststof, beslist het om te investeren in roadsters. We schrijven begin jaren '80 en – op papier althans – lijkt dat een geweldig idee!

De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De derde generatie van de Cayenne krijgt in de lente een update. Dit is wat we er nu al over weten.

Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Twee modellen van hetzelfde Amerikaanse merk domineren afgetekend het klassement van de verkoop van elektrische auto’s op het Oude Continent.

BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

De elektrificatie wordt naar een hoger niveau getild, met plug-in hybrides die een elektrisch rijbereik bieden van meer dan 100 km.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Manueel

€ 6.999
2014
214.750 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
32.000 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km