De BMW M2 Competition krijgt M Performance-onderdelen

Met een nieuwe motor en hertekende voorkant transformeerde de M2 in M2 Competition. Maar dat is niet alles. Met deze M Performance-accessoires wordt alles nog wat scherper gesteld.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 08 mei 2018

De volgende maanden krijgt de nieuwe BMW M2 Competition er meer M Performance-accessoires bij. Zo kunnen de meest veeleisende chauffeurs het dynamische weggedrag van hun Beier verder aanscherpen.

Dieet

De accessoires verlagen vooral het gewicht van de M2 Competition. Hij krijgt onder meer een dak uit koolstofvezel (-5 kilogram), een motorkap uit koolstofvezel (-9 kilogram) en een kofferklep uit hetzelfde materiaal (-6 kilogram). Om het onafgeveerd gewicht te verlagen, zijn er ook M Performance-velgen, die het gewicht van elk wiel 3,2 kilogram lichter maken.

XXL-vleugel

De aerodynamische addenda zijn al even opzichtig als functioneel. De lip onder de voorspoiler of de gigantische achtervleugel op de koffer zijn niet besteed aan wie het liever discreet ziet. Deze M2 Competition bekent kleur.

20 mm lager

Ten slotte is er nog een titanium sportuitlaat om de stem van de zes-in-lijn beter uit te laten komen (en het gewicht nog eens met 8 kilogram te verminderen). We noteren nog een specifieke afstelling voor de dempers, met onder meer een 20 millimeter lagere ophanging. Hebben we het trouwens al over de verstevigde remmen gehad? De M4 mag beginnen uitkijken…

BMW

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Misschien wist je het al, maar Lynk & Co is veel meer dan zomaar de constructeur van de SUV 01 die in Europa wordt verkocht…

De Alfa Romeo Milano is niet meer. Leve de Alfa Romeo Junior!

De Alfa Romeo Milano is niet meer. Leve de Alfa Romeo Junior!

De Italiaanse regering had het niet zo voor het idee dat Alfa Romeo de naam van de hoofdstad van Lombardije zou gebruiken voor zijn compacte SUV.

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Smart is op zoek naar een industriële partner om de volgende generatie van zijn elektrische tweezitter te produceren.

5 onbekende auto's met een V10

5 onbekende auto's met een V10

Ooit waren verbruik en CO2-uitstoot nog minder van belang...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km