De BMW M2 wordt nog opzichtiger met ‘Performance’-accessoires

En die zijn er niet meteen bedoeld om zijn looks minder polariserend te maken...

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 28 oktober 2022
  • Straf

Na de onthulling van de nieuwste generatie van de M2 voegt BMW nu een reeks accessoires aan zijn catalogus toe om de sportieve coupé nog iets meer pit te geven. Niet dat het iets verandert onder de motorkap: de zes-in-lijn levert nog steeds 460 pk en een koppel van 550 Nm. Hiermee kan de Duitser in 4,1 seconden de 100 km/u bereiken wanneer je hem bestelt met de automatische versnellingsbak en 4,3 seconden in combinatie met de handbak.

Overal koolstofvezel! 

Aan de buitenkant hebben de nieuwe onderdelen, die voornamelijk uit koolstofvezel gemaakt zijn, niet alleen een invloed op de aerodynamica, maar vooral ook op de looks. Het meest in het oog springend is de imposante spoiler achteraan! BMW zegt er niet bij hoeveel extra neerwaartse druk die oplevert.


Een kanjer van een uitlaat... 

De Beierse autobouwer biedt ook een uitlaatsysteem aan dat gemaakt is van roestvrijstaal en titanium, en daardoor 8 kg gewicht bespaart. Vergeet niet dat de M2 zo’n 1,7 ton weegt! Zoals je op de Instagram-account van het merk kan ontdekken, zorgen zijn 4 centrale uitlaateindstukken ervoor dat hij meer van zich laat horen! Wat de look betreft, onthouden we ons van commentaar....

Lager en meer alcantara 

Tot de Performance-accessoires behoort ook een in hoogte verstelbare ophanging waarmee het koetswerk nog eens met 10 mm kan worden verlaagd. Een keuze uit verschillende lichtgewicht velgen maken het exterieurdesign compleet. Terwijl het koetswerk afgewerkt is met koolstofvezel, is er in het interieur vooral veel alcantara te vinden. Het stuur, de armsteun en zelfs de rugleuningen van de zetels kunnen voorzien worden van dit materiaal, dat pure sportiviteit uitstraalt!


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een BMW? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste BMW-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Smart #5: concept van een grote terreinwagen

Smart #5: concept van een grote terreinwagen

Smart onthult de conceptcar #5 in première op het autosalon van Peking, een middelgrote SUV die ook naast de gebaande paden op zijn gemak moet zijn.

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

De nieuwste evolutie van Volkswagens infotainmentsysteem is meer dan enkel een groter scherm. Dankzij MIB4 heb je nu de kracht en kennis van AI binnen handbereik dankzij een eenvoudig stemcommando.

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

De gloednieuwe Performance-versie van de Tesla Model 3 levert 460 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in 3,1 seconden, met nog steeds 528 km autonomie.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km