De carrière van de Polestar 1 zit er (al) op

Eind dit jaar wordt de productie gestaakt.
  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 17 februari 2021
  • Sector

Het was vanaf dag 1 bepaald: van de Polestar 1 zouden slechts 1.500 exemplaren worden gemaakt. Op die manier moest het een zeldzaam en exclusief model worden, naar het voorbeeld van de Ferrari F40. 

De Polestar 1 werd officieel onthuld op het salon van Genève van 2018. Zijn sculpturale silhouet werd unaniem op lof onthaald, zowel door de gespecialiseerde pers als door het grote publiek. De 2+2-coupé rust op hetzelfde platform als de Volvo S90 en gebruikt een plug-inhybride aandrijflijn. Die combineert een benzineviercilinder met dubbele drukvoeding, twee elektromotoren van 116 pk en een alternator-starter van 68 pk. Daarmee piekt zijn vermogen op 600 pk.

Toekomstig verzamelaarsobject

Ondanks het charisma van het model verbond Polestar zich ertoe om er slechts 1.500 exemplaren van te gaan bouwen en niet één meer. De productielijn in het Chinese Chengdu valt daarom eind dit jaar stil. Met een prijskaartje van 160.000 euro en een druppelsgewijze productie moet het model welhaast een gegeerd collectors’ item worden.

Polestar zelf verdwijnt echter niet, integendeel. Naast de puur elektrische Polestar 2 die nu al gewoon verkrijgbaar is komt de elektrische berline Polestar 3 ook binnenkort naar de catalogus van de Chinees-Zweedse autobouwer. Het merk wil een plaats op de elektrische premiummarkt veroveren naast constructeurs als Tesla, BMW i en Mercedes EQ.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Polestar.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

De Nissan Qashqai krijgt een facelift voor 2024. De compacte SUV geniet van nieuwe technologie en een sterk vernieuwd design, dat zijn inspiratie haalt bij de oude Japanse krijgers.

Maserati GranCabrio Folgore: volledig elektrische cabrio

Maserati GranCabrio Folgore: volledig elektrische cabrio

Na eerst de versie met de Nettuno-V6 te hebben onthuld, is de Maserati GranCabrio er nu ook als volledig elektrische Folgore.

De Alfa Romeo Milano is niet meer. Leve de Alfa Romeo Junior!

De Alfa Romeo Milano is niet meer. Leve de Alfa Romeo Junior!

De Italiaanse regering had het niet zo voor het idee dat Alfa Romeo de naam van de hoofdstad van Lombardije zou gebruiken voor zijn compacte SUV.

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Na hem eerst te hebben gespot bij Mercedes, lijkt de volledig elektrische tegenhanger van de C-Klasse nu zijn wintertests te ondergaan.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km