De eeuwige rivaal van de Ford Mustang, de Chevrolet Camaro, krijgt dit jaar een facelift. En een nieuwe “instapversie”, de Turbo 1LE.

Jean-François Christiaens
11/04/2018

Mocht de voorkant van de Camaro nog niet suggestief genoeg geweest zijn, dan haalt Chevrolet de tekenpen opnieuw boven. Een nieuwe led-signatuur zorgt voor een nog meer indrukwekkende blik op deze muscle car. Het radiatorrooster krijgt een honingraatmotief en grotere luchtinlaten. Ook achteraan wijzigen de lichtblokken: ze krijgen voortaan elk twee ovale lichten.

10 verzetten

De nieuwe jaargang brengt nieuwe koetswerkkleuren met zich mee, en wat extra uitrusting. Zo wordt het infotainmentsysteem vernieuwd, en is er een optionele tientrapsautomaat op de Camaro SS. Tegelijk komt er ook een radicale nieuwe variant van de instapversie, de Turbo 1LE.

Track Mode

Onder de kap van die Turbo 1LE zit namelijk een “kleine” 2.0 viercilinder turbo, goed voor 275 pk en 400 Nm. Hij krijgt wel dezelfde ophangingsafstelling als de V6 1LE. Mogen ook niet ontbreken: krachtigere remmen, circuitbanden en een “Track”-rijmodus voor circuituitstapjes.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.