De Dacia Jogger als hybride op het Salon van Parijs

De eerste hybride van het low-cost merk wordt op de ‘Mondial de Paris’ onthuld.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 13 oktober 2022
  • Toekomst

Niet alleen Renault maakt het bont op het salon van Parijs. Ook de andere merken van de groep zullen heel wat nieuwe producten onthullen, waaronder Dacia. De Jogger krijgt niet alleen een campingkit, maar ook een langverwachte hybride aandrijflijn. De allereerste van het merk!

Een eerste hybride en een eerste automaat

Deze 'zelfopladende' hybride aandrijving kennen we al in de Clio E-Tech. Het geheel bestaat uit een 1,6 liter groot atmosferisch benzineblok bijgestaan door een elektromotor. Die haalt zijn stroom uit een kleine batterij met een capaciteit van 1,2 kWh. Dat zorgt allemaal samen voor 140 paarden die naar de voorwielen gestuurd worden via een automatische versnellingsbak. Nog een primeur! Maar in dit geval enkel voor de Jogger

Nog wat geduld... 

Helaas kennen we het officiële verbruik, de CO2-uitstoot en de prijs van de hybride Jogger nog niet. We weten echter dat deze hybride versie ten vroegste volgend jaar bij de dealers moet staan. Voor de rest zullen we moeten wachten op de officiële voorstelling ervan. Dat gebeurt op het Autosalon van Parijs, dat van 17 tot 23 oktober zijn deuren opent.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Dacia? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Dacia-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Smart #5: concept van een grote terreinwagen

Smart #5: concept van een grote terreinwagen

Smart onthult de conceptcar #5 in première op het autosalon van Peking, een middelgrote SUV die ook naast de gebaande paden op zijn gemak moet zijn.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

De gloednieuwe Performance-versie van de Tesla Model 3 levert 460 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in 3,1 seconden, met nog steeds 528 km autonomie.

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

De nieuwste evolutie van Volkswagens infotainmentsysteem is meer dan enkel een groter scherm. Dankzij MIB4 heb je nu de kracht en kennis van AI binnen handbereik dankzij een eenvoudig stemcommando.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km