De eerste Tesla’s Model Y rollen uit de Gigafactory in Berlijn!

Een belangrijke gebeurtenis waarvoor Elon Musk zelfs een dansje overhad.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 23 maart 2022
  • Elektrisch

Na het ellenlange bouwproces van de fabriek en de ontelbare administratieve hordes, heeft de Gigafactory in Berlijn eindelijk zijn eerste auto’s kunnen bouwen! De eerste 30 Model Y’s werden meteen aan hun Duitse eigenaars geleverd door Elon Musk zelf! Musk drukte trouwens zijn blijdschap uit met enkele danspasjes.


De eerste Model Y Performance, maar niet enkel dat… 

In zijn eigen stijl vierde de baas van het merk dus de productie van de eerste Europese Tesla’s Model Y Performance in de Gigafactory. Tot nu toe verkocht Tesla enkel de Long Range versie. De Duitse fabriek zal enkel de Model Y bouwen en een groot gedeelte van de onderdelen daarvoor: zetels, motoren, assen, … Maar eens de productie op volle toeren draait, zal het ook Megapacks bouwen, immense batterijen zo groot als een container.

Eerst Duitsland, dan de rest van Europa

Op dit moment draait de fabriek alles behalve aan zijn maximale capaciteit. ‘Amper’ 3.000 werknemers zijn in dienst, terwijl er plaats is voor zo’n 12.000! Maar dat belet niet dat de Model Y gebouwd wordt. In eerste instantie zullen deze voertuigen bestemd zijn voor de lokale markt, om vervolgens snel de Europese markt te overspoelen. De eerste leveringen voor België worden volgende maand verwacht.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Tesla? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Tesla-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Courtesy of Tesla, Inc.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Van kust tot kust: 48 uur achter het stuur van de Jaguar F-Type 75 Edition

Van kust tot kust: 48 uur achter het stuur van de Jaguar F-Type 75 Edition

Jaguar zwaait een icoon in stijl uit in het noorden van het Iberisch schiereiland, met een rit van bijna 1.000 km tussen Sitges en San Sebastian achter het stuur van de nieuwe F-Type 75 Edition. Een test langs de mooiste wegen van Catalonië, Aragon, Navarra en het Baskenland met meer dan 500 pk onder de rechtervoet!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Een grote compressor in een kleine Polo? Dat klinkt als een verleidelijk recept, en het bewijst dat de Volkswagen-groep – met een klein duwtje in de rug – weldegelijk een echte funauto kan bouwen!

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Ter gelegenheid van zijn Europese première konden we Peugeots belangrijke Inception Concept in levende lijve ontdekken. Interesse in een kleine rondleiding van het model?

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai brengt steeds meer modellen uit met een charismatische look, zoals deze nieuwe Sonata, die duidelijk geen saaie berline meer is.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 49.795
2019
26.488 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km