De Fiat 500e krijgt een uitzonderlijk audiosysteem

Een Hi-Fi installatie ontwikkeld door JBL en de tenor Andrea Bocelli

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 11 mei 2022
  • Elektrisch

Enkele dagen geleden kwam BMW terug op de proppen met de samenwerking met filmmuziekcomponist Hans Zimmer. Die helpt de autobouwer uit Munchen om de ‘soundtrack’ van zijn elektrische modellen te ontwikkelen. Het samenwerkingsverband tussen Fiat en de Italiaanse tenor Andrea Bocelli is helemaal anders. Dat de maestro zelf zich buigt over een elektrische auto, heeft een heel andere reden. 

Vier geluidssferen

Wat is een betere dan een elektrische auto, die van nature stil is, om van je favoriete nummers te genieten? Dat dachten de ingenieurs van Fiat, en het zette hen ertoe aan om een uniek ingebouwd geluidssysteem te ontwikkelen. Daarvoor riepen ze de hulp in van JBL, een befaamde fabrikant van luidsprekers en hoofdtelefoons, en verrassend genoeg ook van de Italiaanse tenor Andrea Bocelli.

Samen werkten ze aan de ontwikkeling van een 320 watt sterk audiosysteem met Virtual Venues-technologie. Met die technologie kan je als gebruiker genieten van een meeslepende audio-ervaring en kiezen tussen vier verschillende geluidsomgevingen, waaronder een concertzaal en een opnamestudio. Het door JBL en Bocelli ontwikkelde systeem heeft ook Intelligent Speed Control Volume, dat bij elke snelheid het in het interieur waargenomen niveau van de muziek op peil houdt. De Fiat 500e is de eerste elektrische stadswagen ter wereld die dit soort uitrusting biedt.

Speciale reeks

Als dit je wel iets zegt, moet je kiezen voor de speciale reeks 'La Prima by Bocelli'. Behalve het uitstekende audiosysteem krijgt het model ook een speciale zwarte lak en een uitgebreid uitrustingspakket, waaronder een multimediasysteem met een 10,25" touchscreen, full LED-koplampen en 17 duim grote lichtmetalen wielen. Binnenin vind je een geweven dashboard, beige zetels en een verrassend ontsmettend handschoenenkastje, uitgerust met een UV-lamp waarmee je je smartphone, sleutels of andere kleine accessoires in slechts 3 minuten kan ontsmetten.

De Fiat 500e 'La Prima by Bocelli' is uitgerust met een 42 kWh grote batterij die hem een rijbereik geeft van tot 320 km (volgens de WLTP-cyclus), en zelfs 460 km bij stadsgebruik. Het model is te bestellen in drie verschillende koetswerkuitvoeringen (sedan, cabrio en 3+1), ook in andere kleuren dan zwart. Het model kan meteen besteld worden bij de Stellantis-dealers.

De Fiat 500e La Prima by Bocelli werd gisteren onthuld op een strand in Forte dei Marmi, in aanwezigheid van de maestro zelf en zijn zoon, Matteo Bocelli. Die laatste speelt de hoofdrol in de reclamespot voor het model.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Stellantis.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

De Aston Martin DBX is voortaan enkel nog maar leverbaar als 707 en krijgt een nieuw dashboard, met een hoogdnodige update op technologisch vlak.

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel heeft zijn grootste SUV Grandland vernieuwd voor 2024. Deze tweede generatie zit vol nieuwigheden voor het Duitse merk op vlak van licht, maar ook op vlak van elektrische technologie met een actieradius van 700 km.

Range Rover Electric speelt op ijs

Range Rover Electric speelt op ijs

Land Rover laat de eerste beelden zien van zijn toekomstige Range Rover Electric zonder camouflage, en vertelt ons meer over zijn innovatieve tractiecontrole.

Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

De onlangs gemoderniseerde Cayenne krijgt opnieuw een GTS-versie. Die biedt een beetje 'Turbo GT'-smaak aan Europese klanten die het zonder deze topversie moeten stellen...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km