De GEN.TRAVEL van Volkswagen Group: een alternatief voor korte vluchten

De autonoom rijdende concept car wordt voorgesteld op Chantilly Arts & Elegance en moet ideeën leveren voor voertuigen van de groep in het komende decennium.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 23 september 2022
  • Toekomst

Volkswagen Group, niet het merk maar wel de overkoepelende structuur boven merken als VW, Audi en Skoda, gaat niet naar het Salon van Parijs dit jaar. In plaats daarvan stellen de Duitsers hun nieuwste concept car voor op Chantilly Arts & Elegance, een evenement waar kunst, oldtimers en uitzonderlijke wagens centraal staan, zoals ook de Renault 5 Turbo 3E. En uitzonderlijk, dat is de GEN.TRAVEL zonder enige twijfel.

Het nieuwe reizen

De codewoorden voor deze concept car zijn een samenvatting van de toekomstvisie voor de autosector: elektrisch, autonoom, duurzaam en hightech. Concreet biedt het model een blik op hoe we zouden kunnen reizen in de toekomst. Niet met korte vluchten, maar wel met een elektrisch voertuig dat je boekt via een app, dat je thuis ophaalt en volledig autonoom naar je eind bestemming brengt terwijl je werkt, rust of een film meepikt. Stressvrij en emissievrij. Niet meer naar de luchthaven rijden, daar aanschuiven en wachten op je vlucht die vervolgens landt op een luchthaven die nog een eind verwijderd is van je eindbestemming.

Ideeënpool

De GEN.TRAVEL is ontworpen als premium model dat het midden houdt tussen een berline en een monovolume. Een eerder excentriek koetswerk met grote glasoppervlakken en vleugeldeuren, maar verwacht niet dat dit de nieuwe stijl wordt van de volgende Volkswagen, Audi of Cupra. Hier draait het vooral om de Level 5 autonome technologie en artificiële intelligentie, onder andere om ‘platooning’ mogelijk te maken, het autonoom in konvooi rijden van voertuigen. En natuurlijk om het flexibele interieur, dat inspiratie kan bieden voor de volgende generaties auto’s.


Afhankelijk van hoeveel mensen er vervoerd kunnen worden, zijn er verschillende configuraties mogelijk, van vier zetels die ook in vergadermodus gebruikt kunnen worden, tot zelfs twee bedden voor nachtreizen. Aangepaste verlichting en een een actieve ophanging moeten het comfort verhogen en reisziekte tegengaan. En natuurlijk is het interieur gemaakt van duurzame en gerecycleerde materialen - we hadden niets anders verwacht in 2022. Benieuwd welke ideeën het halen op de volgende generatie wagens van de groep!

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Volkswagen Group.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Maserati GranCabrio Folgore: volledig elektrische cabrio

Maserati GranCabrio Folgore: volledig elektrische cabrio

Na eerst de versie met de Nettuno-V6 te hebben onthuld, is de Maserati GranCabrio er nu ook als volledig elektrische Folgore.

De Alfa Romeo Milano is niet meer. Leve de Alfa Romeo Junior!

De Alfa Romeo Milano is niet meer. Leve de Alfa Romeo Junior!

De Italiaanse regering had het niet zo voor het idee dat Alfa Romeo de naam van de hoofdstad van Lombardije zou gebruiken voor zijn compacte SUV.

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Na hem eerst te hebben gespot bij Mercedes, lijkt de volledig elektrische tegenhanger van de C-Klasse nu zijn wintertests te ondergaan.

Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

De Nissan Qashqai krijgt een facelift voor 2024. De compacte SUV geniet van nieuwe technologie en een sterk vernieuwd design, dat zijn inspiratie haalt bij de oude Japanse krijgers.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km