Enkele maanden geleden kondigde Land Rover het einde aan van de productie van de Defender. Er zijn wel nog enkele modellen in stock. Het merk gebruikt daar 150 exemplaren van om er een atmosferische V8 in te stoppen.

Francois Piette
17/01/2018

Dit jaar blaast Land Rover 70 kaarsjes uit. De uitzonderlijke verjaardag wordt in stijl gevierd: met een beperkte reeks van de Defender. De modellen krijgen een huisgemaakte V8, maar zonder de gebruikelijke compressor: dat geeft een atmosferische motor van 5 liter, die 450 pk en 515 Nm produceert. In combinatie met een ZF-achttrapsautomaat haalt hij 96 km/u (60 mijl per uur) in 5,6 seconden en een topsnelheid van 170 km/u. Niet slecht voor een baksteen op wielen…

V8-koorts

In zijn laatste productiejaren was de Defender alleen nog verkrijgbaar met een diesel, maar ooit had hij wel een V8 onder de kap. Die kwam van Buick, en had zeker niet de prestaties en het karakter van de huidige V8. Zoveel vermogen vereist natuurlijk aanpassingen aan het chassis. Het model is beschikbaar in een korte (90) en lange (110) versie.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.