De Megane in de kleuren van Gordon, zaterdag tijdens de City Demo in Leuven

  • Piette François
  • 17 april 2009

Slechts enkele dagen na de uitstekende seizoensstart bij de Francorchampions op het legendarische circuit in onze Ardennen, laten de bolides van de BTCS weer van zich horen ... maar dan nu in een radicaal ander kader. Op zaterdag 18 april zien de smaakmakers van de competitie elkaar om 11 uur in het hart van Leuven voor de City Demo, die erg succesvol belooft te worden.

In een verleden zagen we het ook al eens gebeuren, maar een bende racewagens door de stad laten paraderen is een uitstekende promotiestunt voor deze nationale competitie. Het wordt alleszins een unieke ontmoeting tussen auto's, piloten en het grote publiek, waarbij het Gordon Team niet mocht ontbreken. De befaamde Finest Beers zijn immers de exclusieve partner van dit unieke evenement. Onder de deelnemende wagens zullen we uiteraard de kampioenenauto van 2008 herkennen. De Renault Megane Trophy Gordon Racing Team met Frederic Bouvy en Christian Kelders aan het stuur streed niet alleen verleden seizoen op het voorplan maar heeft ook dit seizoen het comando in handen genomen. De bolides zullen om 14u30, uiteraard op een rustige manier, het commerciële centrum van Leuven doorkruisen. Opvallen zullen de wagens alleszins doen en ook de algemene pers heeft al aangekondigd dat ze talrijk aanwezig zal zijn...

Gordon Racing Team maakt van deze tocht door Leuven gebruik om de derde race van het BTCS-kampioenschap 2009 te promoten. Deze Race gaat op 15, 16 en 17 mei in Zolder door en draagt de naam ... Gordon Zolder Star Festival ! Het Limburgse circuit zal dat weekend rood kleuren met een raceweekend in de beste Gordon Finest Beers-traditie.
Het is traditie voor de Belgian Touring Car Series en de VW Fun Cup dat je mits een uitnodiging gratis toegang tot het mooiste Belgische kampioenschap krijgt en het is dan ook logisch dat in Leuven heel wat uitnodigingen uitgedeeld zullen worden.

Mis dit evenement dus niet en ontmoet de mannen en de machines in het unieke kader van een stad die nog steeds meerdere verbindingen met de autosport heeft. Tot zaterdag in Leuven, genietend van een lekker biertje. Maar volg het voorbeeld van onze bolides in de straten van de stad ... hou het rustig !

Meer lezen over:

Over de auteur: Piette François
Foto's ©: Letihon Jacques.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Audi e-tron GT facelift, ook meer dan 1.000 pk?

Audi e-tron GT facelift, ook meer dan 1.000 pk?

Als de Porsche Taycan een facelift krijgt, is het niet meer dan logisch dat de technisch gelijke Audi e-tron GT volgt. Audi laat nu al enkele foto’s zien van de elektrische sportberline, maar krijgt hij ook de 1.108 pk sterke motoren van de Taycan Turbo GT?

Onze 5 favoriete details van de Alfa Romeo Junior (ex-Milano) 2024

Onze 5 favoriete details van de Alfa Romeo Junior (ex-Milano) 2024

De ex-Alfa Romeo Milano heeft enkele mooie troeven die voor zich spreken.

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Net als de kleinere C3 zal deze nieuwe Citroën C3 Aircross beschikbaar zijn op benzine, als hybride en als volledig elektrische versie!

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda trakteert zichzelf op een nieuw vlaggenschip met plaats voor 7 personen: dit is de SUV CX-80, die boven de CX-60 en CX-5 komt te staan.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km