De MG5 Electric break in 7 cijfers

MG breidt zijn aanbod op de markt van de elektomobiliteit uit met de lancering van de eerste elektrische break. Hij moest betaalbaar blijven, dus start hij zijn carrière met een prijs onder de 30.000 euro.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 25 oktober 2021
  • Elektrisch
  • 6.378 weergaven

1. 2022

De MG5 Electric break werd in maart voorgesteld en nadert stilaan zijn marktlancering. MG belooft dat hij bij ons op de markt komt tegen het eerste trimester van 2022. Hij vervoegt dan de elektrische SUV’s MG ZS EV en MG Marvel R in de catalogus, alsook de plug-in hybride SUV EHS.

2. 400 km

Bij zijn lancering zal de MG5 Electric beschikken over een batterijpakket van 61,1 kWh (lithium-nikkel-mangaan-kobalt). Die moet deze “Long Range” versie een comfortabel WLTP-rijbereik bezorgen van 400 km.

3. 50 kWh

MG zal ook een “Standard Range” versie van zijn break aanbieden, die uitgerust is met een batterij van 50,3 kWh (lithium-ijzer-fosfaat in dit geval). Het WLTP-rijbereik van deze betaalbaardere versie daalt daarmee tot 320 km.

4. 11 kW

Welke batterij je ook kiest, de MG5 break krijgt in beide gevallen een driefasige lader van 11 kW aan boord. Opladen aan een DC snellaadpaal kan ook, waarbij indien nodig tot 80% rijbereik ‘bijgetankt’ kan worden in +- 40 minuten.

5. 280 Nm

De elektromotor van de MG5 break levert 115 kW (156 pk) of 130 kW (177 pk), afhankelijk van de gekozen batterijcapaciteit. Het koppel is in beide gevallen 280 Nm. Dat zorgt voor gelijkaardige prestaties bij beide varianten. Reken op +- 8,5 seconden voor een sprint van 0-100 km/u en een topsnelheid van 185 km/u. 

6. 479 l

Op praktisch vlak is er bij de MG5 Electric een koffervolume van 479 l beschikbaar. Daarmee evenaart hij niet de toppers op dat vlak met een verbrandingsmotor, zoals de Skoda Octavia Combi met zijn 640 l bijvoorbeeld, ondanks gelijkaardige afmetingen (4,60 m voor de MG tegen 4,69 m voor de Skoda). Het koffervolume van de MG stijgt tot 1.376 l met neergeklapte achterbank. 

Verder kan er ook tot 500 kg getrokken worden met deze elektrische break. 

7. 2 uitvoeringen

MG brengt zijn MG5 break op de markt in twee uitvoeringen: Comfort et Luxury. De officiële prijzen zijn nog niet bekend, maar MG belooft een basisprijs van minder dan 30.000 euro. 

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een MG ? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste MG zoekertjes nu hier:


Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Tesla kopieert de concurrentie

Tesla kopieert de concurrentie

Dat zijn we niet gewoon van het merk, dat doorgaans out-of-the-box durft te denken.

Scoop: de toekomstige Renault Austral is al betrapt

Scoop: de toekomstige Renault Austral is al betrapt

Dankzij onze spionnen krijgen we al een duidelijker voorsmaakje van de vervanger die Renault voorziet voor zijn Kadjar SUV.  

Volkswagen Amarok: aflossing van de wacht op komst

Volkswagen Amarok: aflossing van de wacht op komst

Volkswagen heeft enkele schetsen vrijgegeven van zijn pick-up, die volgend jaar verwacht wordt. De Duitse neef van de nieuwe Ford Ranger.

Euro NCAP: “catastrofaal” resultaat voor de elektrische modellen van Renault / Dacia

Euro NCAP: “catastrofaal” resultaat voor de elektrische modellen van Renault / Dacia

Donderslag bij heldere hemel tijdens de bekendmaking van de nieuwe Euro NCAP-resultaten: naast een hoop maximumscores van 5 sterren, krijgt de Dacia Spring slechts één ster op zijn rapport… en de Renault Zoé zelfs nul! Hoe valt dat te verklaren?

Aanbevolen tests voor jou

3,4 /5 Test: Ford Ranger, 4 speciale edities van de nummer één

Test: Ford Ranger, 4 speciale edities van de nummer één

Om hulde te brengen aan het huidige Ranger-gamma en eraan te herinneren dat er nog exemplaren te koop zijn, heeft Ford niet minder dan 4 speciale edities voorgesteld! We gaan op pad met de Wolftrack, Stormtrak, Raptor SE en MS-RT!

4,0 /5 Test: Ford Mustang Mach-E GT, elektrisch Zwitsers zakmes

Test: Ford Mustang Mach-E GT, elektrisch Zwitsers zakmes

Hij is agressiever, sportiever en dynamischer, maar toch gedraagt deze GT-versie van de Amerikaanse SUV zich niet zoals de ontembare volbloed die we hadden verwacht…

3,9 /5 Test: BMW M240i xDrive, plezier in het vizier

Test: BMW M240i xDrive, plezier in het vizier

Terwijl de 1-Reeks een brave voorwieltrekker is geworden heeft BMW voor zijn nieuwe 2-Reeks vastgehouden aan een achterwielaangedreven architectuur. Maar weet die nog steeds de “Freude am Fahren” te bieden die het merk zo dierbaar is?

Renault Kangoo vs VW Caddy: grote gezinsvrienden

Renault Kangoo vs VW Caddy: grote gezinsvrienden

Bij hun generatiewissel zijn de Renault Kangoo en Volkswagen Caddy onbetwistbaar hogerop geklommen. Zodanig zelfs dat ze hun oorsprong als werkpaard doen vergeten en een steeds ruimer en meer moduleerbaar interieur bieden. Maar wat moet dat dan kosten?

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Zoveel betaal je voor een Dacia Jogger, de betaalbare zevenzitter

Zoveel betaal je voor een Dacia Jogger, de betaalbare zevenzitter

De nieuwe Jogger wordt bij ons op 24 december op de markt gebracht en staat vanaf maart 2022 bij de dealers. Maar hoeveel kost deze nieuwe gezinsgerichte cross-over van Dacia?

Top 10 van de meest betrouwbare automerken in 2021

Top 10 van de meest betrouwbare automerken in 2021

De Japanse merken kunnen, nog maar eens, uitstekende resultaten voorleggen in deze nieuwe betrouwbaarheidsstudie.

Zoveel kost de Kia Sportage van de vijfde generatie, op maat gemaakt voor Europa

Zoveel kost de Kia Sportage van de vijfde generatie, op maat gemaakt voor Europa

De populaire SUV Kia Sportage is voor het eerst verkrijgbaar in een specifieke versie voor de Europese markt. Hij biedt voortaan een breed gamma van geëlektrificeerde aandrijflijnen. Maar tegen welke prijs?

Een van de drie Bugatti's EB 112 is te koop!

Een van de drie Bugatti's EB 112 is te koop!

De Duitse specialist Schaltkulisse heeft zijn aanbod net uitgebreid met een bijzonder zeldzame EB 112. Amper 3 exemplaren werden van deze vierdeurs Bugatti gebouwd!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 30.947
2021
7 km

Diesel, Manueel

€ 23.198
10 km

Diesel, Manueel

€ 23.450
2021

Diesel, Manueel

€ 20.534
2021

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Diesel, Manueel

€ 18.499
2014
75.000 km

Diesel, Automaat

€ 24.750
2019
54.619 km

Benzine, Manueel

€ 29.495
2021
12.901 km

Diesel, Automaat

€ 15.250
2017
90.731 km