De modellen die ons dit jaar verlaten...

De Mini Clubman, Volkswagen Passat sedan en de Chevrolet Camaro gaan zeer binnenkort uit productie zonder een rechtstreekse opvolger te krijgen.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 24 maart 2023
  • Sector

Mini Clubman 

De break van Mini, of de mini-break, gaat zijn laatste maanden in binnen het gamma van het Britse merk. Om het einde van de productie te vieren, heeft Mini besloten een speciale reeks uit te brengen. Deze Final Edition is gebaseerd op de Clubman Cooper S van 178 pk en wordt beperkt tot 1.969 exemplaren wereldwijd. Een getal dat natuurlijk verwijst naar de lanceringsdatum van de eerste Mini met een grote koffer. De speciale reeks krijgt onder meer unieke velgen en talrijke details in de kleur Shimmer Copper.Volkswagen Passat sedan

Geen paniek, de Passat gaat nog niet direct verdwijnen uit het Volkswagen-gamma... of toch niet als break, waarvan de opvolger dit jaar nog wordt verwacht. Maar hetzelfde geldt niet voor de berline, die volledig elektrisch wordt in de vorm van de ID.7! Een triest einde dat ook andere wagens uit hetzelfde segment is overkomen, zoals de Ford Mondeo of de Renault Talisman – die het echter zonder een elektrische opvolger moeten stellen.Chevrolet Camaro

De sportievelingen hebben het zwaar te verduren in 2023. De zesde generatie van de Amerikaanse musclecar zal ogenschijnlijk ook de laatste worden. Komende januari wordt de productie van de Camaro namelijk stopgezet zonder een rechtstreekse opvolger, toch niet in zijn huidige coupévorm. Maar Chevrolet zet de boel niet stop zonder de fans van de Camaro nog een laatste, krachtige versie aan te bieden in de vorm van de Collector’s Edition. De Amerikaanse constructeur heeft ook aangegeven dat de naam ‘Camaro’ zal blijven bestaan, al weten we nog niet in welke vorm...Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via mail:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Scoop: de Skoda Superb betrapt in Oostenrijk

Scoop: de Skoda Superb betrapt in Oostenrijk

Terwijl onze spionnen de berline ‘in zijn eentje’ konden fotograferen in de Oostenrijkse Alpen, was de Combi breakuitvoering er niet alleen...

Lexus LBX: hybride compacte premium-SUV

Lexus LBX: hybride compacte premium-SUV

Ondanks zijn compacte afmetingen, met een lengte van 4,2 meter, belooft Lexus dat je ook bij zijn nieuwe instap-SUV alle raffinement mag verwachten dat eigen is aan het merk.

Win een exclusieve, onvergetelijke off-road dag!

Win een exclusieve, onvergetelijke off-road dag!

Wij nodigen je graag uit voor een unieke, avontuurlijke dag met de nieuwe Ford Ranger en Ford Bronco!

De nieuwe Rolls-Royce Cullinan Blue Shadow put inspiratie uit… de ruimte!

De nieuwe Rolls-Royce Cullinan Blue Shadow put inspiratie uit… de ruimte!

Slechts 62 exemplaren zullen geassembleerd worden.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 25.990
2021
7.100 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km