De Nederlandse wegendienst strooit nu zout…

Hebben ze bij onze noorderburen last van een zonneslag? Neen, er is een perfect logische verklaring.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 20 juli 2022
  • Divers

Als je de komende dagen naar Nederland reist, moet je niet verbaasd zijn als je plots achter een strooiwagen rijdt. Hoe noordelijker je gaat, hoe kouder het wordt, maar ook bij onze noorderburen is het snikheet. Maar net daarom rukken de strooidiensten uit.

Asfaltbeschadiging vermijden

Door de warmte kan het asfalt gaan smelten, waardoor het wegdek beschadigd wordt wanneer er auto’s over rijden, vooral in bochten en waar er gestopt moet worden. Het kan er ook voor zorgen dat steentjes in het asfalt loskomen en door auto’s op andere weggebruikers gekatapulteerd worden en het is misschien zelfs slecht voor de gezondheid en het milieu. Door zout te strooien, wordt vochtigheid uit de lucht opgenomen en het asfalt gekoeld. Maar het zout trekt ook vocht uit het asfalt om het minder viskeus te maken.

Volgens het Nederlands persbureau ANP wordt er onder andere zout gestrooid in Flevoland, Epe en Zwartewaterland. In ons land zijn nog geen strooidiensten gespot. De regen die vandaag verwacht wordt, zal het asfalt ook afkoelen, en bij onze Noorderburen het zout wegspoelen.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Stadswerk072/Twitter.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Cupra Tavascan: betrapt op video?

Cupra Tavascan: betrapt op video?

In een video op zijn YouTube-kanaal geeft Cupra al een glimp van zijn toekomstige elektrische SUV-coupé, nog even voor zijn officiële presentatie.

Ioniq 5 N: dubbele motoren voor dubbele fun!

Ioniq 5 N: dubbele motoren voor dubbele fun!

Het eerste volledig elektrische N-sportmodel van Hyundai wordt in juli voorgesteld en zal een ’N Drift Optimizer’-rijmodus krijgen, speciaal voor een flinke portie glijplezier!

Dit is het dashboard van de nieuwe Porsche Cayenne

Dit is het dashboard van de nieuwe Porsche Cayenne

Er is niet veel geduld meer nodig om de rest van het model te ontdekken, want Porsche heeft de afspraak op 18 april vastgelegd voor de officiële presentatie van de nieuwe Cayenne.

Durft Nissan een Skyline GT-R R32 te elektrificeren?

Durft Nissan een Skyline GT-R R32 te elektrificeren?

De Japanse constructeur heeft een op zijn zachtst gezegd intrigerende video gepubliceerd die de achterkant van een oude Skyline GT-R toont met de titel ‘R32 EV vol.1’...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 33.490
2021
19.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km